Κύπελλο: Οι έδρες αναμένεται να «μιλήσουν» και σήμερα

Κύπελλο: Οι έδρες αναμένεται να «μιλήσουν» και σήμερα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και κανείς από τους δύο δεν είχε νικήσει στα πρώτα παιχνίδια, οι εύκολες προκρίσεις του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου ανέδειξαν τη δύναμη της έδρας και έδωσαν ένα στίγμα ενόψει των τεσσάρων αναμετρήσεων του σημερινού προγράμματος για τη φάση των «16» του Κυπέλλου. Εξασφαλισμένη πρόκριση με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-0 μέσα στη Ριζούπολη) έχει μόνο ο Ατρόμητος, κόντρα στον Απόλλωνα. Τα άλλα τρία ματς είναι θεωρητικά ανοικτά, αλλά στην ουσία οι γηπεδούχοι προβάλλουν ως φαβορί κι ας μην έχει νικήσει κανείς τους στους πρώτους αγώνες.

Το πιο δύσκολο έργο το έχει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος καλείται να ανατρέψει το 3-2 της ήττας του στη Λάρισα. Αυτά τα δύο εκτός έδρας γκολ είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, όμως η κακή εικόνα της στα δύο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε συνδυασμό με το πολύ καλό πρόσωπο που δείχνει τελευταία η ΑΕΛ, δίνουν ένα χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση. Προβάδισμα έχει και ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ξάνθη, αλλά το 0-0 του πρώτου αγώνα δεν ανοίγει ξεκάθαρα τον δρόμο για την προημιτελική φάση. Οι ακρίτες είναι σε καλή κατάσταση, αποδεικνύονται πυκνά-συχνά σκληρό καρύδι για όλους μακριά από την έδρα τους κι αν καταφέρουν να πετύχουν γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα αγχώσουν αρκετά τους «ερυθρόλευκους», που δείχνουν πάντως να είναι φορμαρισμένοι.

Ισοπαλία εκτός έδρας αλλά με γκολ (1-1) έχει «προίκα» και η ΑΕΚ, με τη διαφορά ότι η δυναμικότητα του Κισσαμικού δεν επιτρέπει σενάρια για εκπλήξεις, όσο κι αν λέμε ότι το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που τρέφεται απ’ αυτές. Η πρωταθλήτρια έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το 2019 και είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Χθες, μάλιστα, ολοκλήρωσε την αγορά των δικαιωμάτων του Μάριου Οικονόμου από την Μπολόνια. Ο διεθνής αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022 και ανήκει πλέον στην ΑΕΚ.

Συνοπτικά, το σημερινό πρόγραμμα: 15.00 Ατρόμητος – Απόλλων, 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα, 17.15 ΑΕΚ – Κισσαμικός, 19.30 Ολυμπιακός – Ξάνθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή