«Εφιάλτης» η Λαμία για Παναθηναϊκό

«Εφιάλτης» η Λαμία για Παναθηναϊκό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λαμία είναι και με… σφραγίδα Κυπέλλου ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού, καθώς τον άφησε και φέτος εκτός διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (κ.α. 1-0). Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις, η ομάδα του Χάβου στάθηκε όρθια στο ΟΑΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τους «8».

Oπως αναμενόταν, η Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και αν βρει χώρο να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αφού το 1-0 του πρώτου αγώνα τής έδινε την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός μπήκε επιθετικά και με προφανή διάθεση να τρέξει ακατάπαυστα. Στο 8΄ ο Μακέντα βρήκε τον Καμπετσή, που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του στον επερχόμενο Χατζηγιοβάνη ήταν δυνατό. Στο 13΄ ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Bασιλαντωνόπουλο και η Λαμία απάντησε δύο λεπτά μετά στον αιφνιδιασμό με το τετ α τετ του Καραμάνου να σταματά στον Διούδη. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους παρά την κατοχή της μπάλας. Στο 28΄ πάλι ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε, αλλά ο Μελισσάς έδιωξε σε κόρνερ και στο 31΄ ο Ινσούα δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

Στο β΄ μέρος οι «πράσινοι» ανέβασαν την πίεση και στο 55΄ ο Μακέντα βρήκε τον Κουρμπέλη, που απέτυχε να νικήσει τον Μελισσά. Στο 70΄ ο Εμμανουηλίδης σούταρε χωρίς δύναμη από καλό σημείο, όμως η Λαμία απάντησε ξανά στο 80΄ με τον Ρόμανιτς με τον Κουρμπέλη να σώζει. Το πολυπόθητο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε στο 83΄ με τον Εμμανουηλίδη που πλάσαρε σε κενή εστία ύστερα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη. Στην παράταση ο Ινσούα προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά στο 92΄ αλλά πάλι ο Μελισσάς είπε «όχι». Η Λαμία βρήκε αντεπίθεση και στο 94΄ ο Επστάιν δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη και αμέσως μετά η κεφαλιά του Ρόμανιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά, ο μοιραίος Βέργος έχασε μοναδικό τετ α τετ, όπως και στο 120΄ σε νέο τετ α τετ.

Στη διαδικασία των πέναλτι, Κάτσε (απόκρουση Μελισσά) και Κουρμπέλης (δοκάρι) ήταν οι μοιραίοι και η Λαμία πήρε δικαιότατα την πρόκριση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Μαυρομμάτης (Κολοβέτσιος), Κάτσε, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (46΄ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (52΄ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71΄ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Τόμας (72΄ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή