«Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο Σάλα»

«Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο Σάλα»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ δυσάρεστα είναι τα τελευταία χθεσινά νέα που έρχονται από τη Μάγχη για την υπόθεση του χαμένου αεροσκάφους που επέβαινε ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα από τη Ναντ με προορισμό το Κάρντιφ, τη Δευτέρα το βράδυ. Υστερα από την τριήμερη έρευνα στις αγγλικές ακτές και στα παράλια του νησιού Τζέρσεϊ, η αστυνομία του Γκέρνσι ανακοίνωσε χθες το απόγευμα πως οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και δεν θα συνεχιστούν. Ενημέρωσε πρώτα από όλους την οικογένεια του 28χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά και εκείνη του πιλότου.

Συνολικά, οι έρευνες που έκαναν οι αγγλικές αρχές κάλυψαν 1.700 τετραγωνικά μίλια σε 24 ώρες συνεχούς αναζήτησης. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν τρία ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα και δύο σωστικές λέμβοι. Βοήθεια είχαν και από επιβατικά πλοία και αλιευτικά. Ο επικεφαλής, Ντέιβιντ Μπάρκερ, δήλωσε πως είναι ανώφελο να συνεχιστούν οι έρευνες, καθώς πλέον δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθεί ζωντανός είτε ο Σάλα είτε ο 60χρονος πιλότος Ντέιβιντ Ιμποτσον. Οι εντατικές και καθημερινές έρευνες μπορεί να τελείωσαν, όμως πλέον κάθε νέα πληροφορία θα αναλύεται, ενώ στενή παρακολούθηση θα γίνεται σε κάθε αεροπλάνο ή πλοίο που θα περνάει από το συγκεκριμένο σημείο. Η αστυνομία θα ενημερώσει με νέα ανακοίνωση μόνο εάν υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη.

Πριν από την ολοκλήρωση των ερευνών, χθες το απόγευμα, δημοσιεύθηκε ένα μήνυμα που είχε γράψει ο πιλότος του αεροπλάνου στον «τοίχο» του στο Facebook, δηλώνοντας πως μόλις είχε φτάσει στη γαλλική πόλη αισθανόταν λίγο «σκουριασμένος», ενώ επίσης δυσκολεύθηκε με την τεχνολογία προσγείωσης του αεροσκάφους. Φίλοι, οικογένεια και φίλαθλοι απέτισαν φόρο τιμής στον Αργεντινό αλλά και στον πιλότο την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά τα δυσάρεστα νέα πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή