Η ΕΠΟ «αδειάζει» τον Παπαπέτρου για την 4η αλλαγή στο ΟΑΚΑ

Η ΕΠΟ «αδειάζει» τον Παπαπέτρου για την 4η αλλαγή στο ΟΑΚΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To λάθος του διεθνούς διαιτητή Παπαπέτρου, που δεν επέτρεψε στους προπονητές του Παναθηναϊκού και της Λαμίας να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση του προχθεσινού αγώνα, σε αντίθεση με την εν ισχύι οδηγία, επισκίασε τη χθεσινή κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ και από την οποία προέκυψαν τα ακόλουθα ζευγάρια: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – ΑΕΚ, Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης και Λαμία – Ολυμπιακός (πρώτο ματς: 5-7 Φεβρουαρίου, ρεβάνς: 26-28 του ίδιου μήνα).

Χθες στην ΕΠΟ υπήρχε η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός θα υποβάλει ένσταση βάσει του άρθρου 23 του ΚΑΠ «για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από τον διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα». Ωστόσο, μέχρι χθες το απόγευμα η θέση των «πράσινων» ήταν ότι για λόγους ηθικής τάξης δεν θα κάνουν ένσταση.

Οσον αφορά το λάθος του Παπαπέτρου, προκάλεσε αναστάτωση στην ΕΠΟ σχετικά με το αν ο διαιτητής ήταν ή όχι ενήμερος, αφού ο ίδιος όπως ακούστηκε από το κανάλι που μετέδωσε τον αγώνα επικαλέστηκε απουσία σχετικής πρόβλεψης από την προκήρυξη Κυπέλλου. Ωστόσο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου, πήρε απόφαση υιοθετώντας σχετική οδηγία της FIFA και της UEFA προκειμένου να επιτρέπεται τέταρτη αλλαγή στην παράταση αγώνων Κυπέλλου, ενημερώνοντας τόσο τους διαιτητές όσο και τις Ενώσεις.

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αναφέροντας τα εξής: «Η ΕΠΟ, παρότι η εφαρμογή της απόφασης δεν είναι υποχρεωτική για τις εθνικές ομοσπονδίες, βάσει του άρθρου 2 κανόνας 3 των «κανόνων του παιχνιδιού» (έκδοση 2018-19), μετά από πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων εναρμονίστηκε με τον κανονισμό αυτό, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της στις 21 Αυγούστου 2018. Η απόφαση της Ε.Ε. κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 22 Αυγούστου 2018, στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στα σωματεία που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος (με μέριμνα των οικείων ΕΠΣ), τη Διεύθυνση Αγωνιστικού, την ΚΕΔ και την Πειθαρχική Επιτροπή. Ο διευθυντής εκπαίδευσης της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Σταύρος Τριτσώνης περιέλαβε τον νέο κανονισμό στην ύλη του σεμιναρίου για τους αξιωματούχους αγώνα Α΄ και Β΄ κατηγορίας, τον Αύγουστο του 2018 στο Καρπενήσι, και Γ΄ κατηγορίας στην Αθήνα.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εναρμόνισαν άμεσα και με τον προσήκοντα τρόπο τον οικείο κανονισμό με τα διεθνώς κρατούντα. Η περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΚΕΔ». Πλέον η τύχη του διεθνούς διαιτητή Τ. Παπαπέτρου βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος κάλεσε εκτάκτως χθες στο γραφείο του όλη τη διαιτητική τετράδα του αγώνα ΠΑΟ – Λαμία για εξηγήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή