Η επόμενη μέρα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον… τελικό πρωταθλήματος για τη 2η θέση. Το εμφατικό 4-1 επί της ΑΕΚ, ουσιαστικά τον στέλνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η διαφορά των 9 βαθμών από τoν ΠΑΟΚ, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να υπερκαλυφθεί στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν. Το τελικό αποτέλεσμα τονώνει την ψυχολογία των παικτών του Μαρτίνς ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης με την Ντιναμό στο Κίεβο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν για τη νίκη-πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ωστόσο, τη χαρά του θριάμβου επί της ΑΕΚ επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο στη διάρκεια του ντέρμπι και υπολογίζεται να μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες. Αμεσα θα υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος στο γόνατό του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μόλις τραυματίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος, τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Μπακάκης έσπευσαν κοντά του, προσπαθώντας να αντιληφθούν τι έχει συμβεί. Αμφότεροι έχουν περάσει ανάλογο τραυματισμό και γνωρίζουν καλά τι σημαίνει. Στην άλλη πλευρά, οι ευθύνες της διοίκησης της ΑΕΚ ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό είναι δεδομένες. Ωστόσο, η ήττα της Κυριακής δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη της διοίκησης. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασε την ομάδα έχοντας στο μυαλό του πως προπονεί την ΑΕΚ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ενωση πίεζε διαρκώς, σκόραρε με τον Πόνσε και είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι.

Ωστόσο, ο Πέτρος Μάνταλος νικήθηκε δύο φορές από τον Ζοσέ Σα. Στο δεύτερο ημίχρονο, το τρέξιμο, οι αλληλοκαλύψεις και η τακτική πειθαρχία απουσίαζαν εμφατικά από την ΑΕΚ και γνώρισε τη συντριβή.

Η πρωταθλήτρια έχασε την ευκαιρία διεκδίκησης της δεύτερης θέσης, καθώς οι ελπίδες είναι μόνον μαθηματικές. Εκτός αν υπάρξει επιστροφή των τριών βαθμών που της έχουν αφαιρεθεί για επεισόδια στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι η Ενωση έχει προσφύγει στο CAS. Την Πέμπτη εκδικάζεται η υπόθεση των επεισοδίων στον αγώνα ΑΕΚ – Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ και αναμένεται να γίνει γνωστή η τιμωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή