Υποβιβασμός ΟΦΗ, Αιγινιακού για «στοίχημα»

Υποβιβασμός ΟΦΗ, Αιγινιακού για «στοίχημα»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υποβιβασμό των ΟΦΗ και Αιγινιακού αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Οι δύο ομάδες κρίθηκαν «ένοχες για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017 και είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών. Με βάση την απόφαση, που δεν ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, αλλά επιβεβαιώθηκε από τους μετέχοντες στη δίκη:

• Ο ΟΦΗ υποβιβάζεται στη Football League και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

• Ο Αιγινιακός υποβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

• Σε κάθε ΠΑΕ επιβάλλεται πρόστιμο 300.000 ευρώ.

• Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ. Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα επιβάλλονται πρόστιμο 60.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

• Στους ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 10 χρόνια.

• Στον διερμηνέα Αλ. Μαχαιρίδη επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

• Απαλλάσσεται ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας του ΟΦΗ Γ. Πηρουνάκης.

Νομικά και φυσικά πρόσωπα έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εντός πέντε ημερών κατά της απόφασης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση, που είναι πρωτόδικη και όχι τελεσίδικη και είναι η πρώτη απόφαση υποβιβασμού για «χειραγώγηση αγώνα» που εκδίδει η Επιτροπή Δεοντολογίας, προκάλεσε αντιδράσεις. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ ενόψει της χρησιμοποίησης του Παγκρήτιου Σταδίου ως έδρα της εθνικής ανδρών έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Να ξέρετε ότι αν η τιμωρία δεν πάει σε φυσικά πρόσωπα και όχι στην ομάδα, καμιά Εθνική δεν θα είναι δεκτή στο Ηράκλειο. Θα το καταλάβετε άμεσα εντός Παγκρήτιου Σταδίου». Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Φ. Τσάλος, αρκέστηκε να πει: «Χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να δικάζει κανείς. Θα δικαιωθούμε και στο τέλος θα μας ζητήσουν και συγγνώμη». Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου δήλωσε: «Τίποτα δεν είναι οριστικό. Ας επικρατήσει το δίκαιο και να εφαρμοστεί για όλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή