Τσάμπιονς Λιγκ: VAR και φανέλα μίλησαν για τη Γιουνάιτεντ

Τσάμπιονς Λιγκ: VAR και φανέλα μίλησαν για τη Γιουνάιτεντ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέναλτι του Ράσφορντ στο 90+4΄ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε μία απίθανη και ιστορική εμφάνιση στο Παρίσι και με νίκη 3-1 πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιώντας μία από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι ενώ το 0-2 του πρώτου γύρου στην Αγγλία έμοιαζε αρκετό για τη γαλλική ομάδα, μόνο αρκετό δεν αποδείχθηκε, καθώς η Γιουνάιτεντ έδειξε χαρακτήρα από νωρίς και σόκαρε την Παρί, που με κραυγαλέα λάθη της έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Σόλσκιερ να πραγματοποιήσει την έκπληξη της χρονιάς. Από το δεύτερο μόλις λεπτό, η ομάδα του Σόλσκιερ άνοιξε το σκορ με τον Λουκάκου και έβαλε φωτιά στην αναμέτρηση έπειτα από τραγικό γύρισμα του Κέρερ. Στα αμέσως επόμενα λεπτά, η πρωταθλήτρια Γαλλίας πίεζε ασφυκτικά την αντίπαλό της και στο 12΄ ισοφάρισε με τον Μπερνάτ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την υπέροχη ασίστ του Εμπαπέ. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Γιουνάιτεντ πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Λουκάκου. Ο Ράσφορντ έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Μπουφόν υπέπεσε σε τραγικό λάθος (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια) και ο Βέλγος επιθετικός το εκμεταλλεύθηκε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, η Παρί πίεζε με τρομερό ρυθμό, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» έβρισκαν τον τρόπο για δουλεμένες αντεπιθέσεις.

Στα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους, η ομάδα του Τούχελ κυκλοφορούσε την μπάλα έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνά της και να βρει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης που θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Στο 55΄, ο Ντι Μαρία σκόραρε μετά από εντυπωσιακό «τακουνάκι» του Εμπαπέ, όμως ο Αργεντίνος ήταν σε θέση οφσάιντ. Οσο περνούσε ο χρόνος, τόσο περισσότερο άγχος έβγαζε η Παρί στο παιχνίδι της, καθώς με ένα τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ, θα έμενε εκτός διοργάνωσης. Στον αντίποδα, όμως, η ομάδα του Μάντεστερ καθυστέρησε να ρισκάρει. Στο 83΄, οι «Παριζιάνοι» λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν, χάνοντας μια τρομερή ευκαιρία. Ο Εμπαπέ βρέθηκε απέναντι από τον Ντε Χέα, γλίστρησε και στη συνέχεια ο Μπερνάτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ισπανού.

Κι ενώ η Παρί δεν έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης, στο 90΄ η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι στο χέρι του Κιμπεμπέ. Ο διαιτητής Σκόμινα συμβουλεύτηκε το VAR, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Ράσφορντ από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-3 για να ολοκληρώσει αυτή την επική και ιστορική ανατροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή