«Ο Ζιντάν είχε δει την καταστροφή να έρχεται»

«Ο Ζιντάν είχε δει την καταστροφή να έρχεται»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν Μεσσία αναμένουν τον Ζοζέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη «σεμάνα τράχικα» (τραγική εβδομάδα) για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως αποκάλεσε χθες ο ισπανικός Τύπος την περίοδο που περιείχε δύο εντός έδρας ήττες από την Μπαρτσελόνα και αποκλεισμούς από το Τσάμπιονς Λιγκ (με τη μεγαλύτερη ήττα εντός έδρας στο Πρωταθλητριών) και το Κύπελλο Ισπανίας.

Η προχθεσινή θριαμβευτική πρόκριση του Αγιαξ με νίκη 4-1 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» φέρνει πιο κοντά την επιστροφή του Μουρίνιο, του λατρεμένου προπονητή του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, αν και όχι άμεσα. Ο κ. Πέρεθ, τον οποίον έθεσε ως στόχο μερίδα των οπαδών της Ρεάλ για την ανεπαρκή αναπλήρωση του κενού που άφησε φεύγοντας ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάλεσε άρον άρον μετά το ματς σύσκεψη σε αίθουσα του «Μπερναμπέου», που διήρκεσε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να σταματήσει η κατρακύλα της ομάδας και να καταφέρει, τουλάχιστον, να κρατήσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, αφού την απειλεί ακόμη και η Χετάφε.

Από εκεί και πέρα καταρτίστηκε λίστα με τους παίκτες που είναι να φύγουν το καλοκαίρι, και σε αυτή φιγουράρουν τα ονόματα των Μαρσέλο, Γκάρεθ Μπέιλ, Τόνι Κρόος και αρκετών άλλων, καθώς και μια άλλη λίστα με ιδανικούς στόχους. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι διακαής πόθος του Πέρεθ είναι ο Νεϊμάρ.

Υπάρχει και μια άλλη λίστα, που αφορά τους υποψήφιους διαδόχους του Σαντιάγο Σολάρι στον πάγκο της Ρεάλ, με τον Αργεντινό να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του ώς το τέλος της σεζόν, αλλά σε καμία περίπτωση να μη φτάνει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του το 2021.

Απόλυτο φαβορί είναι ο Μουρίνιο, όπως βλέπει κανείς και από τις σχετικές αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων, με τον Πορτογάλο να δηλώνει ότι ευχαρίστως θα επέστρεφε σε ομάδα με υψηλές προδιαγραφές και προσδοκίες, χωρίς να κατονομάσει τη Ρεάλ. Αλλοι υποψήφιοι είναι οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι της Γιουβέντους, Γιόαχιμ Λεβ της Εθνικής Γερμανίας και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο της Τότεναμ.

Η εφημερίδα Marca της Μαδρίτης, που στηρίζει ανοικτά την επιστροφή Μουρίνιο, τονίζει ότι με όλους τους στόχους χαμένους είναι ευκαιρία να έρθει από τώρα στο «Μπερναμπέου» ο Πορτογάλος για να αρχίσει το ξεκαθάρισμα.

Εκεί που συμφωνούν όλοι, φίλαθλοι και δημοσιογράφοι, είναι ότι τώρα εξηγείται η σπουδή του Ζινεντίν Ζιντάν να φύγει μετά το τρίτο σερί Τσάμπιονς Λιγκ, βλέποντας την καταστροφή να έρχεται. Φέρεται, δε, να απέρριψε χθες πρόταση επανόδου του από τον Πέρεθ. Κι επειδή ενός κακού μύρια έπονται, η μεν ποινή μιας έξτρα αγωνιστικής που δέχθηκε από την UEFA o Σέρχιο Ράμος για την εκούσια κίτρινη κάρτα στο Αμστερνταμ μεταφέρεται για την επόμενη σεζόν, ο δε Βινίσιους υπέστη τραυματισμό προχθές στο δεξί πόδι και θα μείνει σχεδόν δύο μήνες εκτός δράσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή