Αγνοείται η ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση

Αγνοείται η ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε χθες, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό στην ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, κατέθεσε τροπολογία που να προβλέπει τη δημιουργία της «Σούπερ Λίγκας 2», που ουσιαστικά ισοδυναμεί με τη θεσμοθέτηση της αναδιάρθρωσης. Η καθυστέρηση νομοθέτησης σε κάτι που έχει αποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι, δίνει τροφή στις φήμες, που όλο και εντείνονται, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους, υπό την πίεση βουλευτών και ομάδων, θα κάνει στροφή 180 μοιρών, παρότι η αναδιάρθρωση προβλέπεται στη σύμβαση της ΕΡΤ με τις επτά ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, και έχει αποφασιστεί τόσο από την ΕΠΟ όσο και από τις δύο λίγκες με την παρότρυνση του κ. Βασιλειάδη. Μιλώντας χθες σε ρ/σ της Θεσσαλονίκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου είπε: «Περιμένουμε την τροπολογία από τον κ. Υπουργό. Είπε ότι θα τη φέρει, όμως, δεν έχουμε λάβει κάτι μέχρι τώρα.

Προφανώς ακόμη δεν είναι έτοιμος. Δεν γνωρίζω τον λόγο της καθυστέρησης, προφανώς είναι κάποιος σοβαρός λόγος. Να ξέρετε, όμως, ότι όσο το νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαδικασία της Ολομέλειας υπό συζήτηση, πάντα υπάρχει χρόνος για να μπει η τροπολογία».

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, η Σούπερ Λίγκα 1 θα έχει 14 ομάδες (οι δώδεκα ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Σούπερ Λίγκας με τον δευτεραθλητή της Football League), η Σούπερ Λίγκα 2 θα έχει 12 ομάδες (οι οκτώ πρώτοι της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Σούπερ Λίγκα), ενώ η Football League θα αποτελείται από 14 ομάδες (ο 11ος και ο 12ος της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ΄ Εθνική. Από τη Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή