Επιστρέφει πιο ισχυρός στη Ρεάλ ο Ζιντάν

Επιστρέφει πιο ισχυρός στη Ρεάλ ο Ζιντάν

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταιριάζει σε μια «Βασίλισσα» να παρακαλάει κάποιον να επιστρέψει σπίτι της εννιά μήνες αφότου έφυγε; Ναι, αν πρόκειται για τον Ζινεντίν Ζιντάν, τον «βασιλιά» του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία τριετία, ο οποίος όχι μόνο επέστρεψε στις αγκάλες της «βασίλισσας» αλλά και εκδήλωσε δημοσίως την αγάπη του γι’ αυτή, «σε πείσμα κάποιων», όπως δήλωσε. Μένει να φανεί αν η επανασύνδεση της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Γάλλο προπονητή, που την οδήγησε σε τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ, συν ενός ως παίκτης, αρκεί για να καθαρίσει το «παλάτι» του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από τα… αγριόχορτα που το κατέκλυσαν μετά τις 31 Μαΐου, όταν ο 46χρονος Γαλλοαλγερινός ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ενας «Ζιζού» για τα… ζιζάνια λοιπόν.

Η είδηση «Ζιζού και όχι Ζοζέ» έπεσε ως βόμβα προχθές στη Μαδρίτη και σε όλη την Ισπανία (αλλά και στη γειτονιά του Λονδίνου όπου μένει ο Ζοζέ Μουρίνιο), με τις θεωρίες να κάνουν λόγο για θετική απάντηση του 46χρονου Γάλλου ήδη από την πρώτη κρούση εκ μέρους του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ την περασμένη εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι το παιχνίδι ισορροπιών μέσα στο «Μπερναμπέου», τόσο στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου όσο και στα αποδυτήρια, έχει πλέον χαρακτηριστικά σαπουνόπερας, με πολλαπλά κέντρα επιρροής και αντίρροπες δυνάμεις ικανές να συνθλίψουν όποιον δεν έχει την αντοχή να τις ελέγξει, όπως οι απελθόντες προπονητές της φετινής σεζόν, Γιούλεν Λοπετέγκι και Σαντιάγο Σολάρι.

Εν ολίγοις, εκτιμάται εντός κι εκτός Μαδρίτης, ότι ο διακαής πόθος του Πέρεθ, ο Ζοζέ Μουρίνιο, έπεσε πάνω στο βέτο των αποδυτηρίων (λέγε με Σέρχιο Ράμος), και έτσι ο πρόεδρος υποχρεώθηκε να παρακαλέσει τον Ζιντάν να επιστρέψει. «Εχουν αλλάξει πολλά εννιά μήνες μετά», είπε ο κατά την καταλανική εφημερίδα Sport «άνθρωπος-σωσίβιο» για τη Ρεάλ.

Θα καταφέρει τελικά ο Ζιντάν να επαναλάβει τις απίστευτες ευρωπαϊκές επιτυχίες της τελευταίας τριετίας χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Με τις φωνές του «Μπερναμπέου» στην ήττα με τον Αγιαξ, «φύγε Πέρεθ» ακόμη στα αυτιά του, ο πρόεδρος της «Βασίλισσας» είναι ικανός να δώσει στον «Ζιζού» ό,τι εργαλεία χρειάζεται προκειμένου να μείνει στην προεδρία (οι πρόεδροι των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα κ.λπ. είναι αιρετοί από τα μέλη), και δήλωσε ότι δεν θα διαλέξει μεταξύ των Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, παρά θα πάρει και τους δύο… Ηδη, πολύ κοντά στη Ρεάλ φέρεται ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι. Επιπλέον, νέες ελπίδες τρέφουν για την καριέρα τους οι Ισκο και Μαρσέλο, όχι όμως και ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Τα ρεπορτάζ λένε ότι έχουν υποσχεθεί τρεις σούπερ μεταγραφές στον Ζιντάν, μισθό ανάλογο αυτού των Πεπ Γκουαρδιόλα και Ντιέγο Σιμεόνε σε Σίτι και Ατλέτικο, συν απόλυτη εξουσία. Αυτήν που δεν είχαν οι υπόλοιποι…

• Νέος τεχνικός στη Ρόμα ανέλαβε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, στη θέση του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή