Η διατροφή του Ρονάλντο κάνει τη διαφορά

Η διατροφή του Ρονάλντο κάνει τη διαφορά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δεν αμφισβητεί πλέον το μεγαλείο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Εχοντας κερδίσει πέντε τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ και όντας κάτοχος αμέτρητων ρεκόρ της διοργάνωσης, ο «ΚΡ7» είναι δίκαια ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Με τις… υπερφυσικές ικανότητές του και τα αθλητικά προσόντα που διαθέτει, ο «ΚΡ7» ακόμη και στα 34 του, έχει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Το κίνητρο όμως που ο ίδιος διαθέτει ακόμη και σήμερα, η όρεξη για προπόνηση και η σωστή διατροφή είναι βασικά «κλειδιά» για την επιτυχία. Οπως είχε πει, άλλωστε, και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2012, ο Ρονάλντo «είναι προϊόν προπόνησης».

Εκτός από τις αμέτρητες ώρες εξάσκησης, ο Πορτογάλος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διατροφή του. Σύμφωνα με τη LeSport, στην καθημερινότητά του ο άσος της Γιουβέντους πίνει αρκετούς φρέσκους χυμούς και είναι λάτρης των φρούτων. «Μένω ενυδατωμένος με energy drinks που μου δίνουν ενέργεια για την προπόνηση και τους αγώνες. Το συγκεκριμένο ποτό έχει ένα μείγμα υδατανθράκων που αυξάνει την αντοχή. Επίσης, διαθέτει πολύ λιγότερη ζάχαρη από ό,τι πολλά άλλα energy drinks που χρησιμοποιούν αθλητές. Τέλος, περιέχει ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση και τη βιταμίνη Β12 που καταπολεμά την κούραση», δηλώνει ο ίδιος.

Αρκετές φορές την εβδομάδα ο Ρονάλντο τρώει ψάρι, το οποίο λατρεύει, όπως επίσης και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη. Το αγαπημένο του πιάτο είναι το Bacalhau Braz, το οποίο είναι ένα μείγμα μπακαλιάρου, κρεμμυδιού, πατάτας σε φέτες και ομελέτα. Εκτός από τα βασικά γεύματα της ημέρας, ο Πορτογάλος τρώει έως και έξι μικρότερα γεύματα, για να βεβαιωθεί πως έχει αρκετή ενέργεια. Τέλος, το πόσιμο νερό είναι τρομερά σημαντικό για το σώμα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή