Μπάσκετ: Παραμένει το αδιέξοδο

Μπάσκετ: Παραμένει το αδιέξοδο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύσκεψη της… προχειρότητας, που συγκάλεσε εσπευσμένα, το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, με σκοπό να δοθεί λύση στα θέματα διαιτησίας που έχει εγείρει η ΚΑΕ Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα, «τινάχτηκε στον αέρα», όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της πολιτείας σε διπλή ραδιοφωνική συνέντευξή του, και ουσιαστικά εξελίχθηκε σε διαμάχη… πεζοδρομίου από τους ιδιοκτήτες και προέδρους των «αιωνίων» αντιπάλων.

Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να είχε, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, την πρόθεση να καθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ίδιο τραπέζι συζήτησης, αλλά η σύσκεψη έγινε χωρίς καμία προετοιμασία για την κατάθεση προτάσεων, το γραφείο μετατράπηκε σε «ρινγκ», με «εκτόξευση» ύβρεων και χειρονομιών ενώπιον του υφυπουργού, ο οποίος προφανώς αντιλήφθηκε ότι η διαμάχη των οικογενειών Αγγελόπουλου και Γιαννακόπουλου είναι και θα παραμείνει «λυσσαλέα».

Το μοναδικό όφελος της σύσκεψης της Παρασκευής ήταν η αποφυγή και άλλων πιθανών κρουσμάτων βίας με την απόφαση να κλείσει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού (κατοχυρώθηκε με 0-20 υπέρ του ΠΑΟ, θα ακολουθήσει η κλήση του Ολυμπιακού από τον αθλητικό δικαστή και η αφαίρεση 6 βαθμών) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, όπως και συνέβη προχθές το απόγευμα, γράφοντας «μαύρη σελίδα» στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η σύσκεψη, από την οποία αποχώρησε επεισοδιακά ο Δ. Γιαννακόπουλος, δεν είχε κανένα ουσιαστικό όφελος για την επόμενη ημέρα του επαγγελματικού πρωταθλήματος στο θέμα της διαιτησίας. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξέφρασαν τη διαπίστωση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει την πρόθεση να βοηθήσει σε αλλαγές, αλλά παραδέχτηκαν ότι είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι άμεσα και θα καταθέσουν προτάσεις, ενώ πριν και μετά τη σύσκεψη σχολίασαν την απουσία του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, και υποτίμησαν την παρουσία του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, Αριστείδη Γολέμη. Τη δυσαρέσκειά του για τη μη προσέλευση του κ. Βασιλακόπουλου εξέφρασε και ο Γιώργος Βασιλειάδης, αν και οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση κορυφής πριν από μία εβδομάδα στο υπουργείο…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του κ. Βασιλακόπουλου θα πυροδοτούσε φραστική επίθεση προς το πρόσωπό του, ώστε να δημιουργηθεί αρνητικός εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης για τον επικεφαλής του θεσμικού φορέα του αθλήματος, ενώ το θερμό επεισόδιο των Γιαννακόπουλου – Αγγελόπουλου, με θεατή τον κ. Βασιλειάδη, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί παρόντος του προέδρου της ΕΟΚ.

Η δε δήλωση του κ. Βασιλειάδη ότι, αν η ΕΟΚ συνεχίσει να είναι απαθής, θα τύχει διαφορετικής αντιμετώπισης από την πολιτεία, εκλαμβάνεται ως έμμεση προειδοποίηση για το θέμα της ετήσιας επιχορήγησης, εφόσον αυτή είναι η ερμηνεία της. Η ομοσπονδία επανέλαβε ότι η διοργάνωση του πρωταθλήματος Α1 δεν ανήκει σε αυτή, αλλά στον ΕΣΑΚΕ, και η διαιτησία διαχειρίζεται, σύμφωνα με τον νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Απευθυνόμενη στον κ. Βασιλειάδη, η ΟΔΚΕ υποστήριξε ότι, ενώ δεν τυγχάνει επιχορήγησης, η ελληνική διαιτησία παραμένει στα υψηλότερα κλιμάκια παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή