Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Διπρόσωπος αλλά όρθιος

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Διπρόσωπος αλλά όρθιος

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ συνεχίζει ο διπρόσωπος χθες Παναθηναϊκός, με τη 14η νίκη του στην 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και με αντίπαλο την Μπασκόνια (72-70), χωρίς να καλύψει τη διαφορά των 9 πόντων από την ήττα του πρώτου γύρου. H αρχή του Παναθηναϊκού ήταν σαρωτική και έδειξε ότι σ’ ένα βράδυ πένθους και μνήμης για τον «τυφώνα» Θανάση Γιαννακόπουλο (σείστηκε το ΟΑΚΑ από το χειροκρότημα και τις ιαχές των χιλιάδων φιλάθλων), δεν θα δίνονταν δικαιώματα αμφισβήτησης στους Βάσκους. Οι διαφορές των 16 πόντων στο 10΄, των 24 και των 21 στο τέλος του α΄ ημιχρόνου (48-27), ήταν απόρροια της ασφυκτικής άμυνας που έπαιξαν οι «πράσινοι» οι οποίοι ήταν αποτελεσματικοί και στην επίθεση, παρά την αστοχία τους σε οκτώ βολές.

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν ανατρεπτικό για την Μπασκόνια, καθώς οι γηπεδούχοι έδειξαν εξουθενωμένοι από τον τρελό ρυθμό του α΄ 20λεπτου, σκόραραν μόλις 8 πόντους, δέχτηκαν 21 και «έκαψαν το μαξιλαράκι» της διαφοράς (56-48 στο 30΄). Η επιθετική «κατηφόρα» του ΠΑΟ συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο, λόγω της αστοχίας στα τρίποντα και του μη καθαρού μυαλού. Η Μπασκόνια μάλιστα προηγήθηκε 58-61 στο 35΄ όμως οι παίκτες του Πιτίνο επανεργοποίησαν, αναγκαστικά, τα αμυντικά αντανακλαστικά τους και απάντησαν με σερί 5-0 (63-61). Ο Ντεσόν Τόμας που ήταν ο κορυφαίος των νικητών «σφράγισε» τη νίκη με καλάθι στα 14΄΄ πριν από τη λήξη και διατήρησε την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ.

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Διπρόσωπος αλλά όρθιος-1

Μια σημαία και λίγα λουλούδια στη θέση όπου καθόταν ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού.

ΠΑΟ: Τόμας 16 (1), Λάνγκφορντ 8 (1), Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 6, Γκιστ, Βουγιούκας 5, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 14 (3), Καλάθης 11 (1), Αντετοκούνμπο.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ: Βιλντόζα 11 (3), Βόιτμαν 9 (1), Χουέρτας 13, Ντιοπ 2, Πουαριέ 10, Τζόουνς, Σιλντς 13 (1), Χίλιαρντ 12 (2).

Τα άλλα αποτελέσματα (27η αγ.): Νταρουσάφακα – Χίμκι 91-85, Μακάμπι – Ζαλγκίρις 83-85.

• Xωρίς… ανάσα από την εύκολη επικράτησή του, κόντρα στην Μπάγερν, ο Ολυμπιακός (14-13) πατά, ξανά, στο παρκέ της έδρας της αποκλεισμένης Γκραν Κανάρια (7-20) για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με στόχο να φτάσει τις 15 νίκες στη διοργάνωση και να προχωρήσει στη μαθηματική εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ. Ο Γιώργος Πρίντεζης, θέλοντας να τονώσει την ενότητα της ομάδας, δημιούργησε και ανήρτησε στο προφίλ του στο Facebook ένα βίντεο, στο οποίο οι συμπαίκτες του προσπαθούν να του μιλήσουν και ο ίδιος απαντά σ’ όλους με την ίδια φράση: «Δεν σου μιλώ, αφού δεν μου μιλάς…».

Σήμερα θα παίξουν ΤΣΣΚΑ – Φενέρ, Μπούντουσνοστ – Εφές και Μπάγερν – Μπαρτσελόνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή