Πρόκριση-θρίλερ της Κορακάκη

Πρόκριση-θρίλερ της Κορακάκη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνθήκες φωτισμού που δεν θύμιζαν σε τίποτα το κορυφαίο πρωτάθλημα μιας ηπείρου διεξήχθη στην Κροατία ο προκριματικός του αεροβόλου πιστολιού 10 μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, η Αννα Κορακάκη, ρίχνοντας βάσει της εμπειρίας της, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ετσι, αύριο θα διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη μεγάλη συλλογή της. Σήμερα, η Αννα και ο Διονύσης Κορακάκης θα αγωνιστούν στο μεικτό του ίδιου όπλου.

«Ο φωτισμός ήταν απαράδεκτος. Πολύ χαμηλός. Η Αννα δεν έβλεπε τίποτα, γι’ αυτό και δεν έφτασε τις επιδόσεις της. Σε αυτές τις περιπτώσεις ρίχνεις… στο περίπου. Εμείς έχουμε μάθει να δουλεύουμε σε άλλο φωτισμό. Ελπίζω να διορθωθεί η κατάσταση στον τελικό», μας είπε ο προπονητής και πατέρας της αθλήτριας, Τάσος Κορακάκης.

Στις πρώτες 30 σφαίρες η χρυσή ολυμπιονίκης δεν θύμιζε σε τίποτα τον εαυτό της, καθώς προσπαθούσε να… μαντέψει πού ήταν το κέντρο του στόχου. Με την εκπληκτική ψυχραιμία που τη διακρίνει, το διαχειρίστηκε, και στις 30 τελευταίες σφαίρες ήταν εντυπωσιακή και κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες που προκρίθηκαν στον τελικό. Χαρακτηριστικό είναι το ότι είχε 24 κεντρικά δεκάρια, τα περισσότερα από όλες τις αντιπάλους της. Η επίδοσή της ήταν 575/600. Ως πρώτη προκρίθηκε η Βερόνικα Μέιτζορ (Ουγγαρία) με 578 και 17 κεντρικά δεκάρια.

Ο κακός φωτισμός αποτέλεσε αιτία να βρεθούν εκτός οκτάδας αθλήτριες που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια σκοποβολή, όπως η Μαρία Γκρότζεβα (Βουλγαρία), η οποία έχει κατακτήσει δύο χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χθες αγωνίστηκε και ο Διονύσης Κορακάκης. Ηταν η πρώτη συμμετοχή του 20χρονου σκοπευτή μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και δεν κατάφερε να διαχειριστεί το άγχος και το θέμα με τον κακό φωτισμό. Ετσι, πλασαρίστηκε στην 51η θέση (568 – 18Χ) στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

Σήμερα τα δύο αδέλφια θα αγωνιστούν στο μεικτό στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. Η πρώτη εμφάνιση των δύο σκοπευτών μας ως αθλητικό ζευγάρι είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι, στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ. Εκεί είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή