ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κατέθεσε έφεση ο Ολυμπιακός κατά της απόφασης για ΟΑΚΑ

katethese-efesi-o-olympiakos-kata-tis-apofasis-gia-oaka-2306829

Τον μηδενισμό του Παναθηναϊκού και την κατακύρωση του ντέρμπι με σκορ 3-0 υπέρ του ζητεί ο Ολυμπιακός με έφεση που κατέθεσε χθες στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Αν και στο τέλος του αγώνα εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων» τόνιζαν ότι επιθυμούσαν τη συνέχιση του ματς «για να πετύχουν κι άλλα γκολ», επέλεξαν να εφεσιβάλουν την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, Χριστόφορου Μάρκου, για να διεκδικήσουν στα χαρτιά τη νίκη. Την ώρα της διακοπής στο 70΄, ο Ολυμπιακός προηγείτο με 1-0 κι αν ξαναρχίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να υπερασπιστεί αυτό το προβάδισμα για είκοσι λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Με την ίδια απόφαση, ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί για τα εκτός γηπέδου επεισόδια οπαδών του με την αστυνομία με αφαίρεση 3 βαθμών, με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 94.500 ευρώ πρόστιμο. Οι «πράσινοι» έχουν αποδεχθεί την ποινή και ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να την προσβάλλουν.

Ο Ολυμπιακός ζητεί γρήγορη εκδίκαση της έφεσής του, με το σκεπτικό ότι εάν δεν δικαιωθεί και ξαναρχίσει το παιχνίδι, να εκτίσει σε αυτό ο Παναθηναϊκός τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και να παίξει χωρίς κόσμο. Ο ΚΑΠ, πάντως, αναφέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους όρους που υπήρχαν όταν διακόπηκε, δηλαδή με την παρουσία θεατών.

Η έφεση αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη 3 Απριλίου, εκτός κι αν αποφασιστεί έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής.