Θ. Γιαννακόπουλος: Ενωτικός και μετά θάνατον

Θ. Γιαννακόπουλος: Ενωτικός και μετά θάνατον

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αντίο» στον πιο ρομαντικό παράγοντα, στον Θανάση Γιαννακόπουλο, είπαν χιλιάδες φίλοι της λατρεμένης ομάδας του, τον Παναθηναϊκό, παίκτες και προπονητές που αποκαλούσε «παιδιά» του και αντίπαλοι που θα ήθελαν να τον είχαν στη δική τους ομάδα.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος «αναπαύεται» από χθες δίπλα στα αδέλφια του, τον Παύλο και τον Κώστα και ο αποχαιρετισμός που του έγινε ήταν αντάξιος του πάθους με το οποίο έζησε στον Παναθηναϊκό και το όνομά του έγινε συνώνυμο με τον σύλλογο του «Τριφυλλιού». Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Παναθηναϊκού, όπως ήταν και η επιθυμία του, και στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών παρευρέθησαν και απέτισαν φόρο τιμής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πλήθος παικτών, προπονητών και παραγόντων από όλες τις ομάδες.

Ο «τυφώνας» όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι, τους ένωσε όλους στο «ύστατο χαίρε». Η παρουσία και τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους «πράσινους» οπαδούς, αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. «Ποτέ δεν χάλασαν οι σχέσεις μας. Πάντα υπήρχε μια ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπό μου από εκείνον και ένας τεράστιος σεβασμός από μένα προς το μέρος του. Αυτό έμεινε για πάντα μεταξύ μας και δεν θα αλλάξει ποτέ. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, εξαιρετικός παράγοντας που βοήθησε τα μέγιστα το ελληνικό μπάσκετ», είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που έχει «κληρονομήσει» από τον πατέρα και τους θείους τους, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υποσχέθηκε στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι θα συνεχιστούν οι επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ: «Τώρα ο Θανάσης είναι δίπλα στον Παύλο, στον ουρανό. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού για να χαίρονται και εκείνοι από ψηλά».

Την ανοιχτή αγκαλιά του Θανάση Γιαννακόπουλου ύστερα από κάθε νίκη και κατάκτηση τίτλου, τα σταράτα λόγια του και τον απαράμιλλο παρορμητισμό του, θυμήθηκαν όσοι παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού τον «έζησαν», πέραν της επαγγελματικής συνεργασίας που είχαν, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο Τσάβι Πασκουάλ, ο Αργύρης Πεδουλάκης και πολλοί άλλοι. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γεν. γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αποχαιρέτισαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο, καθώς και οι Γιώργος Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Μελισσανίδης, Δημήτρης Σαραβάκος και Σάββας Θεοδωρίδης.

Την ΚΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι κ. Σταυρόπουλος και Μπαφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή