Μπάσκετ – ΑΕΚ: Ηττα που… δείχνει πρόκριση

Μπάσκετ – ΑΕΚ: Ηττα που… δείχνει πρόκριση

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές προϋποθέσεις πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα (3/4), δημιούργησε η ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα με την Μπάμπεργκ, με τη μικρή διαφορά των 4 πόντων που ηττήθηκε στη Βαμβέργη. Η Ενωση θα μπορούσε να επιστρέψει στην Αθήνα με τη νίκη στον πρώτο προημιτελικό, αν οι παίκτες του Μπάνκι ήταν πιο προσεκτικοί στα τρία τελευταία λεπτά, εξαιρουμένου του Τζόρνταν Θίοντορ. Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε για πρώτη φορά με 9 πόντους (69-60), αλλά επτά συνεχόμενοι πόντοι του Θίοντορ (τρίποντο, δύο βολές και καλάθι αιφνιδιασμού, ύστερα από κλέψιμο της μπάλας) μείωσαν τη διαφορά του σκορ και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φτάσουν σε νίκη με διψήφιο αριθμό.

Η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική στην έδρα της Μπάμπεργκ, παρά τη χρησιμοποίηση οκτώ παικτών από τον Μπάνκι, τον τραυματισμό του Ματσιούλις, που αποχώρησε στο 13΄με πόνους στον αγκώνα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, και την κακή απόδοση του Γκρίφιν στην οργάνωση του παιχνιδιού. Η άσχημη αρχή (8-0) δεν πτόησε την ΑΕΚ, που ισορρόπησε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-10) και στο τέλος του α΄ημιχρόνου προηγήθηκε με 28-30 λόγω του ελέγχου του ρυθμού από την αμυντική λειτουργία της. Η Ενωση περιόρισε δραστικά τον πρώτο σκόρερ της Μπάμπεργκ, Ταϊρίς Ράις, που έμεινε στους 7 πόντους, αλλά δεν κατάφερε το ίδιο και με τον βασικό σέντερ της γερμανικής ομάδας, καθώς ο Αλεξάντερ κέρδισε τις περισσότερες «μονομαχίες» από τους Χάντερ και Τζέιμς. Στην επίθεση της ΑΕΚ υπάρχουν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά τα συνολικά στατιστικά σε δίποντα (16/46) και τρίποντα (7/21) μαρτυρούν μια κακή βραδιά.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Αλεξάντερ 19, Ολίντε 6 (2), Ράις 7 (1), Χίκμαν 8 (2), Ζήσης 4, Στάκι, Τέιλορ 3 (1), Χίκμαν 12 (1), Ρούμπιτ 12, Σμιντ.

ΑΕΚ: Σάκοτα 15 (1), Σαντ-Ρος 10 (2), Γκρίφιν, Χάντερ 12, Ματσιούλις 2, Λαρεντζάκης 12 (2), Θίοντορ 14 (3), Τζέιμς 2, Τσαλμπούρης.

• Η Αντβέρπ έκανε άλμα πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη επί της Νίζνι (68-83) στη Ρωσία για τον πρώτο προημιτελικό, ενώ η Χάποελ Ιερουσαλήμ επικράτησε της Τενερίφης (75-73).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή