Ποδόσφαιρο: Δεν αναβάλλεται η αναδιάρθρωση, αλλά…

Ποδόσφαιρο: Δεν αναβάλλεται η αναδιάρθρωση, αλλά…

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσπάθεια της Σούπερ Λίγκας να πείσει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση, την οποία τόσο η ίδια όσο και η ΕΠΟ έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Αύγουστο και παράλληλα να μη διαταραχθεί η σύμβαση που «ανταποδοτικά» έχουν υπογράψει επτά ΠΑΕ του συνεταιρισμού με την ΕΡΤ, φαίνεται πως δεν είχε θετικό αποτέλεσμα.

Οπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας «πάτησαν» στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί από την πλευρά του υφυπουργού η τροπολογία που θα προβλέπει τη σύσταση της Σούπερ Λίγκας 2, και ότι δεν υπάρχει ακόμη το νομικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση των πρωταθλημάτων, ωστόσο ο Γ. Βασιλειάδης ισχυρίστηκε πως το θέμα είναι τυπικό, ότι έχει προετοιμάσει την τροπολογία και περιμένει απλά μία επιστολή της ΕΠΟ για να προχωρήσει. «Δεν θα παίξω την κολοκυθιά, έχω μετανιώσει που πέρυσι μπήκα στην υπόθεση για να βοηθήσω. Αν θέλετε 16 ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα… καλή επιτυχία», τόνισε σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. Βασιλειάδης για να πάρει την απάντηση: «Το ποδόσφαιρο σας ευγνωμονεί, αλλά να συνεχίσουμε με 16 ομάδες»… Μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε: «Συναντήθηκα σήμερα (σ.σ. χθες) με τη Λίγκα έπειτα από αίτημά τους για να συζητήσουμε θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μολονότι είχα ξεκαθαρίσει στην απάντησή μου ότι είναι εκτός ατζέντας τα θέματα της αναδιάρθρωσης, αυτά τέθηκαν. Η απάντηση και η θέση είναι δεδομένες. Τα συμφωνηθέντα οφείλουν να τηρούνται. Από αυτό δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση».

Οπως προαναφέρθηκε, το περασμένο καλοκαίρι στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για να δοθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ στις επτά «άστεγες» ΠΑΕ ήταν να προχωρήσει η αναδιάρθρωση και να μειωθούν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας σε 14 από τη σεζόν 2019/20. Στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των ΠΑΕ και της ΕΡΤ προβλέπεται ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 να γίνει με 14 ομάδες με αγώνες πλέι οφ ή/και πλέι άουτ και να συσταθεί η Σούπερ Λίγκα 2 με τουλάχιστον 12 ομάδες.

Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ιδιαίτερα όσο καθυστερεί η κατάθεση της τροπολογίας από τον υφυπουργό Αθλητισμού για ένα θέμα που έχει αποφασιστεί και είναι γνωστό από τον Αύγουστο. Πηγές προσκείμενες στη Σούπερ Λίγκα εκτιμούσαν ότι η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει, ενώ κάποιοι έριξαν τη σκέψη να ζητηθεί ραντεβού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση η Σούπερ Λίγκα εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Ευάγγελο Μπαταγιάννη, τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση, και τους κ. Μάρκου (ΑΕΛ), Δάρα (Πανιώνιος), Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μποροβήλο (Αστέρας Τρίπολης), Μ. Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Μπούση, Πουρσανίδη, Σαμαρά (ΟΦΗ) και Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή