Μπάσκετ: Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη

Μπάσκετ: Η ζωή χωρίς τον Σπανούλη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού για την πρόκρισή της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Κι ενώ η διοίκηση της ΚΑΕ κάνει βήματα αποχώρησης από το πρωτάθλημα, η ομάδα θα πορευθεί χωρίς τον αρχηγό της, Βασίλη Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται να νικήσουν οπωσδήποτε την Νταρουσάφακα στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, την Παρασκευή, στο ΣΕΦ, αλλά το μέλλον τους θα κριθεί από τα αποτελέσματα των αγώνων ΤΣΣΚΑ – Μπασκόνια, Ρεάλ – Ζαλγκίρις, Εφές – Αρμάνι και Φενέρ – Μακάμπι, καθώς είναι ισόβαθμοι με τους τέσσερις φιλοξενουμένους.

Θεατής της προσπάθειας των συμπαικτών του θα παραμείνει αναγκαστικά ο Σπανούλης, που χειρουργήθηκε στον περονιαίο τένοντα του δεξιού ποδιού του (είχε τραυματιστεί στις 14/3 στο Μιλάνο) και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες. Ο Σπανούλης είχε απουσιάσει τέσσερις μήνες, από την αρχή έως τα μέσα της περυσινής περιόδου, ενώ το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το μονοετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

• Πυρετωδώς προετοιμάζεται η ΑΕΚ για τον δεύτερο προημιτελικό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, αύριο στο ΟΑΚΑ, και ενώ η προπώληση των εισιτηρίων προμηνύει πιθανή κατάρριψη του ρεκόρ που κατέχει από πέρυσι η «Ενωση» στην ίδια διοργάνωση. Η ΑΕΚ αναζητεί τον αντικαταστάτη του Γιόνας Ματσιούλις, μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς δεν έχει δικαίωμα αλλαγής στο Τσάμπιονς Λιγκ, και εφόσον νικήσει την Μπάμπεργκ με διαφορά 5 πόντων και επιστρέψει στο φάιναλ φορ, θα παίξει με 5 ξένους παίκτες. Ο Ματσιούλις, που έπαθε κάταγμα αγκώνα και ρήξη συνδέσμων, επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου και θα χειρουργηθεί. Ο Λιθουανός φόργουορντ ενδέχεται να χρειαστεί μεγαλύτερη αποθεραπεία, που θα φτάσει τους πέντε μήνες, και να μην μπορεί να συμμετάσχει με την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας.

• Το αήττητο του Παναθηναϊκού σταμάτησε στο Περιστέρι, το οποίο στην 21η αγωνιστική της Basket League νίκησε 80-72 τους «πράσινους», οι οποίοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Νίκη παραμονής πέτυχε ο Πανιώνιος στη Ρόδο, όπου επικράτησε 109-106 του Κολοσσού στην παράταση (81-81), ενώ στη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός, που χρειάζονται 4 νίκες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές για να αποφύγουν την επιστροφή τους στην Α2 κατηγορία. Τα άλλα αποτελέσματα: Ρέθυμνο – Ολυμπιακός 58-92, Χολαργός – Κύμη 73-66, ΠΑΟΚ – Λαύριο 99-88, ΑΕΚ – Αρης 81-73, Προμηθέας – Ηφαιστος 73-68.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή