Ποδόσφαιρο: Θα τριτώσει το ραντεβού των «Δικεφάλων»;

Ποδόσφαιρο: Θα τριτώσει το ραντεβού των «Δικεφάλων»;

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα γίνει απόψε το πρώτο και καθοριστικό βήμα για το τρίτο κατά σειρά ραντεβού ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου; Αυτό το πρωτοφανές για τη διοργάνωση συναπάντημα μοιάζει πολύ πιθανό, πολύ απλά επειδή οι δύο «Δικέφαλοι» προβάλλουν ως μεγάλα φαβορί απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και στη Λαμία αντίστοιχα. Αν δεν προκύψει κάποια ηχηρή έκπληξη για να ανατρέψει τα προγνωστικά, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Δύο φορές ο Ολυμπιακός με τη Δόξα Δράμας και άλλες δύο ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ έπαιξαν σε συνεχόμενους τελικούς, ποτέ όμως δεν τρίτωσε αυτό το ραντεβού.

Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στην Τούμπα (19.30, Cosmotesports), όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης με τεράστιο κίνητρο να συνδυάσει τη διαφαινόμενη κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος με το Κύπελλο για να πανηγυρίσει ένα ιστορικό νταμπλ. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου η Τούμπα έχει αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα του τα τελευταία χρόνια, είναι αήττητος εντός έδρας στην Ελλάδα από τις 31 Μαΐου του 2017, όταν είχε χάσει από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Φέτος μετράει μόνο νίκες εκεί, με εξαίρεση τις δύο ισοπαλίες με τον Αρη σε πρωτάθλημα – Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, κινδυνεύει με τιμωρία της Τούμπας έως 6 αγωνιστικές συν 150.000 ευρώ πρόστιμο, καθώς απολογείται την Παρασκευή ως υπότροπος για άναμμα πυρσών και φωτοβολίδων στον αγώνα με την Ξάνθη. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζει και ο Ολυμπιακός. Ο Λουτσέσκου επέλεξε να δώσει ανάσες στους Πέλκα και Ολιβέιρα και δεν τους συμπεριέλαβε στην αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Λημνιός, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και ο Ρέι. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει διαθέσιμους τους Φερνάντεθ και Μανιά, οι οποίοι έχουν πετύχει τα 9 από 21 γκολ του στο πρωτάθλημα.

Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε (21.30 Cosmotesports) τη Λαμία, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να έχει τα μάτια της… δεκατέσσερα για να μην πάθει ό,τι και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό στις δικές τους αναμετρήσεις με την ομάδα της Φθιώτιδας. Η Λαμία ζει μεγάλες στιγμές και έχοντας αποκλείσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν την ΑΕΚ, θα κυνηγήσει με… θράσος το όνειρο της συμμετοχής της σε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Χιμένεθ πήρε 20 παίκτες στην αποστολή, αποκλείοντας τον τραυματία Μπακασέτα (διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική) και τον Γαλανόπουλο. Ο Μάκης Χάβος άφησε εκτός 18άδας τους Σαράνοφ και Βασιλαντωνόπουλο για να αποφορτιστούν, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Σκόνδρα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή