Ποδόσφαιρο – Κύπελλο: Ολοταχώς προς τον τελικό

Ποδόσφαιρο – Κύπελλο: Ολοταχώς προς τον τελικό

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των πρώτων αγώνων για τον ημιτελικό γύρο της διοργάνωσης, παρότι το ποδόσφαιρο που έπαιξαν δεν ικανοποίησε, πλην κάποιων μικρών ξεσπασμάτων.

Στην Τούμπα η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0, ενώ στο ΟΑΚΑ το σύνολο του Χιμένεθ νίκησε τη Λαμία με το ίδιο σκορ.

Στη Θεσσαλονίκη, πρωταγωνιστής της επιτυχίας των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος ήταν ο Λέο Μάτος, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ τους. Ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί στα «Πηγάδια» με αντίπαλο την Ξάνθη. Να σημειωθεί πως χρησιμοποίησε τον Βιεϊρίνια στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού εξτρέμ.

Παρά την παρουσία αρκετών νέων προσώπων στο αρχικό σχήμα, με τη σέντρα ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Το βρήκε στο 17΄ με σουτ του Μάτος. Ωστόσο, οι «Αρκάδες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε δύο χρόνους. Αρχικά για παρενόχληση του Αθανασιάδη από τον Βαρέλα τη στιγμή της εκτέλεσης του κόρνερ και στη συνέχεια για αντικανονική θέση του σκόρερ. Στο τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε πως ο Μάτος δέχθηκε την τελική πάσα σε οριακή θέση οφ σάιντ.

Ο Αστέρας έψαξε την ισοφάριση χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 68΄ με τον κορυφαίο παίκτη του, τον Ιγκλέσιας. Στο 89΄ απείλησε ξανά με τακουνάκι του ίδιου παίκτη, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο Αργεντινός μέσος της ομάδας της Τρίπολης αποβλήθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα. Το… κακό ήταν διπλό για τον Αστέρα, αφού από το φάουλ αυτό ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Με σουτ του Μάτος διαμορφώθηκε στο 96΄ το τελικό 2-0. Ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αθανασιάδη (18΄), Κυριακόπουλο (45΄), Ινγκασον (66΄), Ελ Καντουρί (73΄) και Καλτσά (94΄).

Στο τέλος του αγώνα ζητήθηκε από τον Λουτσέσκου να σχολιάσει δημοσιεύματα από την Τουρκία, σύμφωνα με τα οποία την επόμενη περίοδο θα εργάζεται στη γειτονική χώρα: «Για να κλείσουμε αυτό το θέμα. Είμαι εδώ και έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο», τόνισε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73΄ Σάκχοβ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (83΄ Σβιντέρφσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65΄ Ελ Καντουρί), Ακπομ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (83΄ Μπέλοτ), Κυριακόπουλος (86΄ Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Αραβίδης (69΄ Δουβίκας).

Στο ΟΑΚΑ ο Μανόλο Χιμένεθ επανέφερε στο αρχικό σχήμα του Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλο, Πόνσε και Τσόσιτς. Με την έναρξη του αγώνα, η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της επιχειρώντας να σπάσει τη μαζική άμυνα των παικτών της Λαμίας. Στο πρώτο μέρος δημιούργησε κάποιες φάσεις, με σημαντικότερη όλων το οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα του Μάνταλου. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 62΄. Υστερα από εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μελίσσα. Στο 86΄ ο Μπάρκας με σπουδαία διπλή επέμβαση κράτησε το μηδέν για την εστία του, ενώ στο 91΄ ο Κρίστιτσιτς με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και ενώ πάλι ο Μπάρκας κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του με νέα μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Αντέτζο.

Ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπαράλες (21΄), Κρίστιτσιτς (28΄), Οικονόμου (40΄), Πόνσε (45΄), Μπεχαράνο (68΄).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσότιτς, Οικονόμου, Κρίστιτσιτς (93΄ Αλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο (46΄ Κλωναρίδης), Χουλτ, Λιβάια (73΄ Μπογέτ), Πόνσε.

ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον (69΄ Πίτι), Πλιάτσικας, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Τομάς (77΄ Μπερτόγλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56΄ Επστάιν).

• Διευκρινίζεται πως μόνον ο κυπελλούχος Ελλάδας παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, το οποίο οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή