Ευρωλίγκα: Ο ΠΑΟ στο πιο κρίσιμο τζάμπολ της χρονιάς

Ευρωλίγκα: Ο ΠΑΟ στο πιο κρίσιμο τζάμπολ της χρονιάς

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα αρνητικά σενάρια αποκλεισμού στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας περιττεύουν για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που κρατά την τύχη στα χέρια του στη δεύτερη και ύστατη ευκαιρία που θα έχει σήμερα (21.00) στο ΟΑΚΑ, υποδεχόμενος την ουραγό, αλλά επικίνδυνη Μπούντουτσνοστ (πρωταθλήτρια Αδριατικής λίγκας) και η νίκη είναι μονόδρομος πρόκρισης.

Οι «πράσινοι» που ηττήθηκαν στην έδρα τους από τη Ρεάλ, πριν από μία εβδομάδα, δεν έχουν καμία δικαιολογία αποτυχίας, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου και κυρίως εξαιτίας του ιδανικού τερματισμού που πρέπει να έχει η αντεπίθεση διαρκείας που έκαναν στη βαθμολογία, με τις 6 συνεχόμενες νίκες και τέσσερις εκτός έδρας.

Εκτός κι αν παρουσιαστούν με… αυτοκαταστροφικές τάσεις και αφήσουν ανολοκλήρωτη την ανατροπή όλων των αρνητικών δεδομένων.

Η ανώτερη θέση που μπορεί να καταλάβει ο Παναθηναϊκός θα είναι η έκτη, εάν η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αν οι Βάσκοι νικήσουν, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα τερματίσει έβδομη, με νίκη επί της ομάδας του Μαυροβουνίου. Ηττα του Παναθηναϊκού θα προκαλέσει «εφιαλτικό» αποκλεισμό που μπορεί να αποφευχθεί μόνο με συνδυασμό ηττών της Αρμάνι στην έδρα της Αναντολού Εφές, της Μακάμπι από τη Φενέρμπαχτσε, επίσης στην Κωνσταντινούπολη και της Ζαλγκίρις από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Νταρουσάφακα, αύριο, στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί ως όγδοος και οι Πειραιώτες θα βρεθούν στην 7η θέση.

Για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δεν υπάρχει περιθώριο προτίμησης αντιπάλου στα πλέι οφ, καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σ’ αυτά, έστω και με το μειονέκτημα έδρας. Ο Αμερικανός, όμως, θεωρεί ότι η ΤΣΣΚΑ (είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αν τερματίσει εκεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους πρωταθλητές Ελλάδας), μπορεί να διαλέξει αντίπαλο…

«Πρέπει να δούμε και πώς θα παίξει η ΤΣΣΚΑ που είναι δεύτερη. Να δούμε αν προτιμά εμάς ή κάποιον άλλον αντίπαλο. Η ομάδα μας αξίζει πολλά εύσημα, επειδή άλλαξε την προσωπικότητά της. Είμαι περήφανος γι’ αυτό» τόνισε ο Πιτίνο.

Στο σημερινό πρόγραμμα ο Ολυμπιακός απεύχεται νίκη της Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλ και νίκη της Αρμάνι επί της Εφές, στην Κωνσταντινούπολη. Αν η ιταλική ομάδα νικήσει την Εφές, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει ότι στη Μόσχα η Μπασκόνια νίκησε την ΤΣΣΚΑ και παράλληλα να ηττηθούν η Ζαλγκίρις και η Μακάμπι στην έδρα της Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή