Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για Λίβερπουλ και Τότεναμ

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για Λίβερπουλ και Τότεναμ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήραν Λίβερπουλ και Τότεναμ, μετά τις χθεσινές νίκες με Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν της πορτογαλικής ομάδας με 2-0, ενώ τα «σπιρούνια» με 1-0 επί των «πολιτών».

Σε ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό σκηνικό, παρουσία περισσότερων των 60.000 φίλων, η Τότεναμ υποδέχθηκε τη Μάντσεστερ Σίτι στο νέο της γήπεδο και το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε εφιαλτικά, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει πέναλτι χάρη στο VAR, καθώς εκ πρώτης όψεως δεν ήταν ξεκάθαρο πως υπήρξε χέρι του Ντάνι Ρόουζ. Ο Ολλανδός Κάιπερς το καταλόγισε στο 12΄, όμως ο Αγουέρο νικήθηκε από τον Ούγκο Γιορίς που απέκρουσε. Στη συνέχεια η Τότεναμ ήταν καλύτερη, έχασε κάποιες ευκαιρίες με Κέιν και Ρόουζ, όμως το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών. Το β΄ ημίχρονο είχε εμφανώς χαμηλότερο τέμπο και ο τραυματισμός του Κέιν από χτύπημα του Ντελφ αποσυντόνισε την Τότεναμ, που δεν έβγαλε φάσεις από ομαδικές ενέργειες, παρά μόνο με προσωπικές προσπάθειες των παικτών της. Η Σίτι έμοιαζε συμβιβασμένη με την ισοπαλία χωρίς να κυνηγάει ιδιαίτερα το γκολ της νίκης και ο Σον με ωραία ατομική ενέργεια και έξυπνο σουτ από κοντινή απόσταση σκόραρε στο 78΄ δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη με 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το κοινό των Λονδρέζων.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Ουίνκς, Σισόκο, Αλι (87΄ Γιορέντε), Ερικσεν, Σον, Κέιν (58΄ Μόουρα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτε, Ντελφ, Σίλβα (89΄ Ντε Μπρόινε), Φερναντίνιο, Γκιντογκάν, Μαχρέζ (89΄ Σανέ), Αγουέρο (70΄ Γκάμπριελ Ζεσούς), Στέρλινγκ.

Στο «Ανφιλντ», η Λίβερπουλ έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι σοβαρότητα, αλλά και ποιότητα, διαμορφώνοντας γρήγορα το 2-0 μέχρι το 27ο λεπτό. Ο Ναμπί Κεϊτά άνοιξε το σκορ για τους «ρεντς», με το πρώτο του γκολ σε επίπεδο κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο από τελική πάσα του Αλεξάντερ-Αρνολντ σημείωσε το 2-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου αλλά και τελικό αποτέλεσμα. Η Πόρτο ήταν κατώτερη της Λίβερπουλ, της οποίας η προσωπικότητα και η άψογη διαχείριση του ματς έκαναν τη διαφορά και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να υπάρξει σε κανένα σημείο υποψία αλλαγής σκηνικού.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Λόβρεν, Βαν Ντάικ, Μίλνερ, Κεϊτά, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μανέ (73΄ Ορίγκι), Φιρμίνο (82΄ Στάριτζ), Σαλάχ.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Τέγιες, Μιλιτάο, Φελίπε, Περέιρα (77΄ Φερνάντο), Κορόνα, Ντανίλο, Τόρες (73΄ Κόστα), Οτάβιο, Σοάρες (62΄ Μπραχίμι), Μαρεγκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή