O απαραίτητος ρόλος του VAR

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν η UEFA έλεγε στη διάρκεια της σεζόν ότι τελικά θα εγκαθιστούσε τον βιντεοδιαιτητή (VAR) στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ από τα προημιτελικά, ίσως κάποιο προαίσθημα θα είχε. Τελικά εφάρμοσε το σύστημα από τη φάση των «16», αλλά προχθές ήταν που μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή διορθώθηκε και έκρινε έναν ολόκληρο αγώνα, ίσως και μια πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο καταλογισμός του τέρματος της Μπαρτσελόνα στο εκτός έδρας 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τον Λουίς Σουάρες με την ακούσια συμβολή και του Λιουκ Σο, ήρθε χάρη στον βιντεοδιαιτητή, αφού αρχικά είχε λανθασμένα ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Θα ήταν και ποδοσφαιρικά άδικο να μην επικρατήσει στον αγώνα αυτόν η «Μπάρτσα», που ήταν η μόνη με ουσιαστικές ευκαιρίες, την ώρα που η Γιουνάιτεντ έμεινε σε όλο τον αγώνα στο μηδέν στον αριθμό των σουτ εντός εστίας, για πρώτη φορά σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ» από το 2005. Οι Αγγλοι κατέφυγαν μάλιστα στο σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τους τεχνικά ανώτερους φιλοξενούμενους, με τον Λιονέλ Μέσι να ματώνει κάποια στιγμή στη μύτη από το δεξί μπράτσο του Κρις Σμόλιν, που ένα δευτερόλεπτο πριν του είχε χτυπήσει και την πλάτη με τον ώμο του. Και μπορεί ο Σμόλιν να μην τιμωρήθηκε για τον σκληρό του τρόπο, όμως ο Σο θα απουσιάσει από τη ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης λόγω καρτών. «Ηταν μια σκληρή και δύσκολη αναμέτρηση», σχολίασε ο προπονητής των νικητών, Ερνέστο Βαλβέρδε. Η ομάδα του αρκεί να συνεχίσει το αήττητο εντός έδρας σερί των 30 αγώνων που έχει στον θεσμό από το 2013 για να προκριθεί. Βεβαίως, οι Καταλανοί κάθε άλλο παρά μπορούν να επαναπαυθούν, αφού η Γιουνάιτεντ απέδειξε στη μεγάλη ανατροπή μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς» επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» ότι μπορεί να κάνει το θαύμα της εκτός έδρας εάν υποτιμηθεί.

Ο Πολ Πογκμπά, μάλιστα, υπονόησε ότι στο «Καμπ Νου» η Γιουνάιτεντ θα έχει καλύτερες πιθανότητες, τονίζοντας ότι «πλέον έχουμε μάθει ποιες είναι οι αδυναμίες τους και πρόκειται να στοχεύσουμε σε αυτές στο επόμενο παιχνίδι».

Το ίδιο σκέπτεται και ο προπονητής του, ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ: «Η εκτός έδρας εμφάνισή μας με την Παρί μάς δίνει ελπίδα και την πεποίθηση πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε όμως ότι θα παίξουμε κόντρα πιθανότατα στο φαβορί για το τρόπαιο».

Φαβορί υπάρχει και στο άλλο ζευγάρι, αυτό του Αγιαξ με τη Γιουβέντους, μετά το 1-1 που πήρε η «Μεγάλη Κυρία» στο Αμστερνταμ προχθές. Ωστόσο, το πάθημα της Ρεάλ, στον εντός έδρας αποκλεισμό από τον «Αίαντα» στον προηγούμενο γύρο, θα πρέπει να αποτελεί μάθημα για την πρωταθλήτρια Ιταλίας.

«Ολα είναι ανοικτά. Πρέπει να πάμε στην έδρα μας και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε», είπε ο τερματοφύλακας της «Γιούβε», Βόιτσιεχ Σέζνι: «Ομως, όπως δείξαμε και απέναντι στην Ατλέτικο [στη φάση των «16»], γνωρίζουμε πώς να νικάμε στο σπίτι μας στη διοργάνωση αυτή», πρόσθεσε.

«Σκληρό καρύδι»

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά δύο εβδομάδες απουσίας συνοδεύθηκε με το πολύτιμο εκτός έδρας τέρμα που σημείωσε, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν λίγο αργότερα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό Νταβίντ Νέρες, δείχνοντας πόσο αξιόμαχοι είναι, σε συνδυασμό και με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν προτού ανοίξει το σκορ. «Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά. Εχουμε ομάδα με πολλές δυνατότητες που τείνουν να παρουσιάζονται στο σύνολό τους στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ», σχολίασε ο 19χρονος αρχηγός του Αγιαξ, Ματάις Ντε Λιχτ.

Οκτώ αγωνιστικές στον Ντιέγκο Κόστα

Σκληρή αλλά μάλλον δίκαιη τιμωρία αποκλεισμού οκτώ αγωνιστικών επιβλήθηκε στον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανοβραζιλιάνος αποβλήθηκε στο ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβισιόν την περασμένη αγωνιστική και χθες τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για τη σκαιότατη λεκτική επίθεσή του στον διαιτητή, με αναφορά και στη μητέρα του, και με άλλες τέσσερις διότι άρπαξε τον διαιτητή από το μπράτσο. Η Ατλέτικο θα ασκήσει έφεση, αλλά με επτά αγωνιστικές να απομένουν, ο Ντιέγκο Κόστα φαίνεται να έχει ήδη παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με την ομάδα της Μαδρίτης, που θέλει να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή