Φόρμουλα 1: Για το «τρία στα τρία» η Μερσέντες στην Κίνα

Φόρμουλα 1: Για το «τρία στα τρία» η Μερσέντες στην Κίνα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας κάνει ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν η Μερσέντες με τον Βάλτερι Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον, ψάχνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο αυριανό γκραν πρι της Σαγκάηw στην Κίνα. Ο Αγγλος πρωταθλητής, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός όλων των εποχών στη Φόρμουλα 1, αφότου ξεπέρασε τον Μάικλ Σουμάχερ, προέρχεται από μία απρόσμενη και τυχερή νίκη στον αγώνα του Μπαχρέιν και αύριο θέλει ξανά να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ώστε να προσπεράσει στη βαθμολογία τον Μπότας.

Ο Φινλανδός «πιλότος» της Μερσέντες έπειτα από δύο αγώνες βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, την ώρα που τον καταδιώκει ο ομόσταβλός του, Χάμιλτον με 42. Ο Μαξ Φερστάπεν με 27 βαθμούς κλείνει την πρώτη τριάδα, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση είναι οι δύο «πιλότοι» της Φεράρι (Λεκλέρκ, 26) (Φέτελ, 22). Πριν από δύο εβδομάδες η Φεράρι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τα μονοθέσιά της στο Μπαχρέιν, γεγονός που της κόστισε τη νίκη.

Στις δηλώσεις του πριν από το γκραν πρι της Σαγκάης, ο Φέτελ έκανε έναν μικρό απολογισμό μετά τους δύο πρώτους αποτυχημένους αγώνες της νέας σεζόν. «Πήραμε τα μαθήματά μας από την Αυστραλία και θα πρέπει να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα», δήλωσε αρχικά, ενώ επίσης εξήγησε πως οι διαφορές στην κορυφή είναι πολύ μικρές: «Πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά [την Κυριακή]. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές στην κορυφή, περιμένω τη Ρεντ Μπουλ να είναι πιο κοντά εδώ από ό,τι στο Μπαχρέιν. Πιστεύω πως θα είναι πολύ κλειστά, επομένως θα πρέπει να βρούμε ταχύτητα από όπου μπορούμε».

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της πίστας την Παρασκευή το πρωί, ο Γερμανός «πιλότος» ήταν δύο δέκατα ταχύτερος του Λιούις Χάμιλτον παρότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου τη μαλακή γόμα στα ελαστικά. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Σαρλ Λεκλέρκ της Φεράρι, ο οποίος ήταν 2,5 δέκατα πίσω από τον Φέτελ.

Στην κατάταξη των κατασκευαστών, η Μερσέντες έχει ήδη «ανοίξει» μία διαφορά 39 βαθμών από τη Φεράρι και για έκτη συνεχόμενη χρονιά είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή