Ο ΠΑΟΚ ξορκίζει την «κατάρα» 35 ετών

Ο ΠΑΟΚ ξορκίζει την «κατάρα» 35 ετών

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε «κληρονομιά» από την περασμένη περίοδο την ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών, η στέψη του θα είχε γίνει από την περασμένη αγωνιστική, ακόμα κι αν έχανε τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτούς τους δύο βαθμούς που τον χωρίζουν από την κατάκτηση του τίτλου, θα τους ψάξει αύριο στη Λάρισα κι αν φύγει από εκεί με το τρίποντο της νίκης, η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη θα είναι θριαμβευτική: εκατοντάδες οπαδοί του θα περιμένουν πριν τα Τέμπη το πούλμαν της αποστολής για να το συνοδεύσουν με πομπή μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου θα το υποδεχθούν χιλιάδες άλλοι για να γιορτάσουν όλοι μαζί αυτό που το περιμένουν ανυπόμονα μετά 35 ολόκληρα χρόνια. Εάν ο ΠΑΟΚ σκοντάψει στη Λάρισα και την ίδια ώρα νικήσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη στο Φάληρο, η φιέστα θα αναβληθεί για την Κυριακή των Βαΐων στην Τούμπα, στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Και για να μην υπάρξουν… επεισοδιακές εκπλήξεις όπως οι περυσινές, υπάρχει ρητή οδηγία στους οπαδούς τους «Δικέφαλου του Βορρά» να σεβαστούν την απαγόρευση της μετακίνησής τους στη Λάρισα (τα εκδοτήρια θα είναι, άλλωστε, κλειστά) αλλά να συγκεντρωθούν στα Τέμπη για να περιμένουν εκεί την αποστολή.

Το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ κρίνει τίτλο, γι’ αυτό και είναι το πιο σημαντικό της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Υπάρχουν όμως άλλα παιχνίδια που θεωρούνται «ζωής και θανάτου» όπως το ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρ., το Λεβαδειακός -Πανιώνιος ή και το (χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας) Παναθηναϊκός -ΟΦΗ γιατί τα αποτελέσματά τους μπορεί να αποδειχθούν πολύ καθοριστικά στη μάχη που δίνουν όλοι (πλην του Παναθηναϊκού) οι εμπλεκόμενοι για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σημαντική είναι και η πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση του Αρη με τον Ατρόμητο, μιας και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 4η θέση που δίνει σίγουρο εισιτήριο για την Ευρώπη, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο Κύπελλο. Συνοπτικά, το αυριανό πρόγραμμα (28η αγωνιστική): 19.00 Λάρισα – ΠΑΟΚ (Novasports1), 19.00 Απόλλων – Παναιτωλικός (ΕΡΤ), 19.00 Αρης – Ατρόμητος (ΕΡΤ), 19.00 Λαμία – ΑΕΚ (ΕΡΤ), 19.00 Λεβαδειακός – Πανιώνιος (Novasports4), 19.00 Ολυμπιακός – Ξάνθη (Novasports2), 19.00 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (ΕΡΤ), 19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (Novasports3).

Η βαθμολογία (27 αγώνες): ΠΑΟΚ 73, Ολυμπιακός 63, ΑΕΚ 53, Ατρόμητος 46, Αρης 43, Παναθηναϊκός 35, Παναιτωλικός 33, Λαμία 33, Πανιώνιος 32, Λάρισα 30, Ξάνθη 29, Αστέρας Τρ. 28, ΠΑΣ Γιάννινα 26, ΟΦΗ 25, Λεβαδειακός 21, Απόλλων 10 (σημ.: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο, ο Παναθηναϊκός έχει -9 β., η ΑΕΚ -3β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή