Δικαίωση Ολυμπιακού για ΟΑΚΑ, «κατρακύλησε» ο Παναθηναϊκός

Δικαίωση Ολυμπιακού για ΟΑΚΑ, «κατρακύλησε» ο Παναθηναϊκός

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βήμα πριν από το χείλος του γκρεμού έστειλε τον Παναθηναϊκό η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή για την επανέναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από το σημείο που διακόπηκε: κατακύρωσε το παιχνίδι υπέρ των «ερυθρολεύκων» με σκορ 3-0, μηδένισε τους «πράσινους» και τους τιμώρησε με αφαίρεση 5 βαθμών, όπως προκύπτει από τη συγχώνευση των 3 β. που τους επιβλήθηκαν για τα επεισόδια και των 3 βαθμών για τη διακοπή. Προβλέπεται επίσης πρόστιμο 99.500 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να προσβάλει την απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο και η ποινή ουσιαστικά θεωρείται οριστική. Με αυτό το -5 ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί συνολικά με αφαίρεση… 28 βαθμών από την περίοδο 2014-15 έως σήμερα, ενώ τρία παιχνίδια του κατακυρώθηκαν υπέρ του αντιπάλου χωρίς να λήξουν ή να αρχίσουν, συν άλλο ένα που το κέρδισε στο γήπεδο χωρίς να πάρει τελικά τους βαθμούς λόγω των επεισοδίων που είχαν προηγηθεί. Τα τρία από αυτά τα παιχνίδια ήταν με τον Ολυμπιακό και το ένα με τον ΠΑΟΚ. Το 2012 είχε διακοπεί εις βάρος του κι άλλο ένα ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», λόγω εισβολής οπαδών.

«Χάρτινος νικητής»

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αιχμές κατά της Επιτροπής Εφέσεων και του Ολυμπιακού, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Για πολλοστή φορά μια δικαστική απόφαση πλήττει τον Παναθηναϊκό και τη διεθνή ποδοσφαιρική πρακτική ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα. Για πολλοστή φορά ο κατ’ επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε στο πεδίο που γνωρίζει καλύτερα από όλους, βρίσκοντας ευήκοα ώτα σε μια επιτροπή, η οποία αποφάσισε ερμηνεύοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν. Οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός, αλλά και όταν κάποιος (εν προκειμένω ο διαιτητής) δεν εφαρμόζει τον ΚΑΠ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επιλέγουν να κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια. Με την απόφαση να μην κινηθεί δικαστικά για την πανθομολογούμενη λανθασμένη εφαρμογή του ΚΑΠ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι κινείται σε άλλη λογική. Θα πρέπει και οι οπαδοί μας να καταλάβουν ότι η ομάδα βρίσκεται στο στόχαστρο και οφείλουν να μην την ξαναθέσουν σε κίνδυνο».

Με την απόφαση αυτή, ο Ολυμπιακός έχει πλέον 69 β. και είναι στο -5 από τον ΠΑΟΚ δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος, ενώ ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην 9η θέση με 33 β., έχοντας συνολικά -11 βαθμούς! Αν δεν υπήρχε η συγχώνευση της ποινής από -6 β. σε -5 β., υπήρχαν μαθηματικά σενάρια που τον απειλούσαν ακόμα και με υποβιβασμό εάν δεν έπαιρνε άλλο πόντο στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Τώρα ακόμα κι αν μείνει στους 33 βαθμούς δεν κινδυνεύει ούτε με υποβιβασμό ούτε με μπαράζ, καθώς ευνοείται σε όλες τις ισοβαθμίες, είτε μόνο με τον ΠΑΣ Γιάννινα είτε σε οποιαδήποτε διπλή, τριπλή, τετραπλή ή και πενταπλή ισοβαθμία μπορεί θεωρητικά να προκύψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή