Β. Μαρινάκης: «Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με τις δομές του υπό διάλυση»

Β. Μαρινάκης: «Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με τις δομές του υπό διάλυση»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως ενδιαφέρουσες ήταν οι απαντήσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σε ερωτήματα που αφορούσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην μεγαλομέτοχο των «Πειραιωτών» Σωκράτη Κόκκαλη, διευκρινίζοντας πως αυτή «δεν ξεκίνησε λόγω των χρεών που άφησε στην πειραϊκή εταιρεία του 2010». «Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει –και σε εμένα και στον Γιάννη Μώραλη– ο πατέρας του, ο Σωκράτης Κόκκαλης, προκειμένου να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό, από τον οποίο τον απέπεμψε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Καθώς επίσης και από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που δυστυχώς άφησε πίσω τουλάχιστον 7 εκατομμύρια χρέη, τα οποία εμείς καλύψαμε», είπε αρχικώς ο κ. Μαρινάκης. Και πρόσθεσε: «Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ανοίγματα. Με τις δομές του υπό διάλυση. Και φυσικά ούτε ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα, να βγάλει την ΠΑΕ, τότε, από το αδιέξοδο. Αρα, χωρίς να το σκεφθώ δεύτερη φορά με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για την ομάδα, έβαλα με το “καλημέρα” 60 εκατομμύρια, προκειμένου να καλύψω τα ανοίγματα που βρήκαμε».

Εν συνεχεία, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε: «Αναδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο η σύνδεση του Σωκράτη Κόκκαλη με τα κέντρα και τα συμφέροντα, τα οποία αντιμάχονται τον Ολυμπιακό. Από τη μία η συμπόρευση και η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, επί ημερών του οποίου οι εταιρείες του κ. Κόκκαλη έχουν λάβει δημόσια έργα, προμήθειες, περισσότερα από 750 εκατομμύρια, αλλά και κάτι άλλο: Ενα σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μέσω της εμπλοκής της Intralot στον ΟΠΑΠ, όπου υπέγραψε πρόσφατα και τρία χρόνια συμβόλαιο, αλλά και επίσης στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όπου, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, ενεπλάκη στην κατασκευή του η Intrakat, η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη. Το αντάλλαγμα για όλα αυτά ήταν η παραχώρηση, υπό μορφή δανεισμού, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, ενός ανθρώπου, το δεξί χέρι για χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη, του Θωμά Μητρόπουλου, στον κ. Μελισσανίδη και στην ΑΕΚ και νωρίτερα και στον κ. Σαββίδη, προκειμένου να δρομολογήσει την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ και στην ελληνική διαιτησία».

Ο Πέτρος Κόκκαλης απάντησε για τα θέματα των «ερυθρολεύκων» σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ενα του Πειραιά»: «Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος, αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η Ιστορία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή