Εχασαν τον αγώνα, κέρδισαν την πρόκριση

Εχασαν τον αγώνα, κέρδισαν την πρόκριση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπλάκμπερν. Την κορυφή του ένατου προκριματικού ομίλου έχασε η εθνική Ελπίδων από την Αγγλία, μετά την ήττα που γνώρισε στο Ιγουντ Παρκ με 2-1. Τερμάτισε έτσι στη δεύτερη θέση, αλλά ευτυχώς είναι μέσα στις επτά καλύτερες δεύτερες της διοργάνωσης και θα παίξει στα μπαράζ του Νοεμβρίου (με τη ρεβανς στο εξωτερικό) διεκδικώντας την είσοδο στην τελική φάση.

Τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ανδρέα Μιχαλόπουλου έδειχναν… έξω από τα νερά τους. Κάτι η βροχή και κάτι η θερμή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 28.000 θεατές, επηρέασαν σημαντικά τους Ελληνες διεθνείς. Με τη σέντρα οι Αγγλοι αναζήτησαν δίοδο προς την εστία του (σταθερού) Κοτσώλη. Τους περισσότερους διαδρόμους έκλεινε ο (κορυφαίος του αγώνα) Σωτήρης Κυργιάκος.

Ωστόσο, η ελληνική ομάδα… βραχυκύκλωνε στο ψηλό παιχνίδι. Και το «πλήρωσε», καθώς μόλις στο 10′ ο Ντεφό με κεφαλιά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 1-0. Από το ημίωρο η Εθνική μας ισορρόπησε το παιχνίδι αναζητώντας την ισοφάριση. Στην επανάληψη οι Αγγλοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με την ελληνική ομάδα να πιέζει όλο και περισσότερο. Δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητες οι μεγάλες ευκαιρίες των Κυργιάκου (55′), Παπαδόπουλου (60′), Κυριαζή (65′). Γι’ αυτό ευθύνεται και ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Κρις Κίρκλαντ. Η υπόθεση «νίκη» φάνηκε να κρίνεται στο 85′ με το γκολ του Ρόμπινσον, αλλά το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Πσαπαδόπουλος στο 90′ μετέτρεψε σε θρίλερ τις καθυστερήσεις, δίχως όμως να αλλάξει κάτι.

ΑΓΓΛΙΑ: Κίρκλαντ, Γιανγκ, Μπριτζ, Κάρικ, Κινγκ, Μπέρι, Πέναντ, Νταν, Βάσελ, Ντεφό (75′ Ρόμπινσον), Γκρίνινγκ (75′ Πράτον).

ΕΛΛΑΣ: Κωτσόλης, Νάστος, Λουμπούτης, Κυριαζής Ταυλαρίδης (80′ Μπερνεάνου), Κυργιάκος, Κατσουράνης (85′ Ιορδανίδης), Πέτρου (40′ Σαλπιγγίδης), Παπαδόπουλος Βακουφτσής Θεοδωρίδης.

Στην επίθεση της Αγγλίας, δίπλα στον Χέσκεϊ θα κινείται τελικώς ο Φάουλερ. Οι άλλοι εννέα θα είναι οι Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ, Κίον, Φέρντιναντ, Ασλεϊ Κόουλ, Μπέκαμ, Τζέραρντ, Σκόουλς, Μπάρμπι. Διαιτητής έχει οριστεί ο Ολλανδός, Ντικ Γιολ. Ο αγώνα θα μεταδοθεί από τον Alpha (5μμ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή