Σεβασμός στο ποδόσφαιρο και τον Τύπο

Σεβασμός στο ποδόσφαιρο και τον Τύπο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάντσεστερ. Ωρα 10.30 το πρωί (12.30μ.μ. στην Ελλάδα). Οι πόρτες του «Ολντ Τράφορντ» ανοίγουν για να εισέλθουν οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας. Στις κερκίδες περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι (ναι εκατό) περιμένουν τον Σβεν Γκόραν Ερικσον και τους παίκτες του για την τελευταία προπόνηση πριν από το σημερινό παιχνίδι.

Ο Σουηδός τεχνικός κάθεται στο κέντρο του γηπέδου και βλέπει την προπόνηση που κάνει ο συνεργάτης του και παλιός παίκτης της Λίβερπουλ, Σάμι Λι. Κάθε οδηγία του εκτελείται αμέσως από τους διεθνείς. Ο Λι έχει τον τρόπο να τους αποβάλει το όποιο άγχος κουβαλάνε και να χαμογελάσουν. Να αστειευτούν εν ώρα προπόνησης! Δείχνουν ότι απολαμβάνουν την παρουσία τους στην Εθνική ομάδα. Η αγγαρεία είναι άγνωστη λέξη, όπως και για τους δημοσιογράφους που έσπευσαν για ένα τέταρτο προπόνησης στο γήπεδο!

Λίγες ώρες αργότερα, δίπλα στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η εθνική Αγγλίας, διαπιστώνουμε πως έχει στηθεί προκατασκευασμένο σπίτι για τις ανάγκες του πολυάριθμων δημοσιογράφων (προφανώς, και για να μην μπλέκονται διαρκώς στα πόδια της ομάδας). Υπάρχει, λοιπόν, μία αίθουσα για καφέ και γράψιμο, μία άλλη για τους φωτογράφους, δύο αίθουσες για τις συνεντεύξεις Τύπου -η μία για τον γραπτό Τύπο και η άλλη για τον ηλεκτρονικό- και τουαλέτες. Ισως, οι (… καθυστερημένοι) Αγγλοι ακόμη δεν έχουν μάθει να… πωλούν τα δικαιώματα των συνεντεύξεων Τύπου.

– Μαθήματα συμπεριφοράς παρέδωσε ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος στο ξενοδοχείο της ελληνικής ομάδας κάθησε και απάντησε στις… ατελείωτες ερωτήσεις των Αγγλων δημοσιογράφων. Ν.Γ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή