«Ας πεθάνουμε σαν ήρωες»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάντσεστερ. Η μεγάλη ώρα για τους Αγγλους έφθασε. Στις 5 το απόγευμα (τρεις το απομεσήμερο τοπική ώρα) υποδέχονται την εθνική μας στο εντυπωσιακό «Ολντ Τράφορντ» στην τελευταία στροφή της προκριματικής φάσης του παγκόσμιου κυπέλλου του 2002. Ο αγώνας για τους οικοδεσπότες είναι… απλή υπόθεση: επικρατούν (άνετα πιστεύουν) της ελληνικής ομάδας και βγαίνουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην τελική φάση.

Ολα αυτά, βαρέθηκε να τα ακούει στο ξενοδοχείο της εθνικής μας ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος σ’ ένα ξέσπασμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες είπε: «Αν θέλουμε να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε σαν ήρωες». Βεβαίως, για να… έρθει το μοιραίο, θα πρέπει και να πολεμήσουμε. Γιατί στον προηγούμενο αγώνα της διοργάνωσης, στη Φινλανδία, παραδοθήκαμε αμαχητί και διασυρθήκαμε με 5-1.

Γι’ αυτό ο Γερμανός τεχνικός τόνισε: «Θέλω βήμα βήμα να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας. Θέλω οι παίκτες μου να δείξουν πως η καρδιά τους κτυπά για την εθνική ομάδα, για τη χώρα τους. Θα ήθελα να δώσουν μάχες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος να φύγουν με ψηλά το κεφάλι απ’ το γήπεδο».

Ποιοι παίκτες, αλήθεια, θα κληθούν να ξεκινήσουν σήμερα στο Μάντσεστερ; Ο Γερμανός τεχνικός αποκάλυψε μόνο τη μισή ομάδα. «Θα ξεκινήσει τερματοφύλακας ο Νικοπολίδης, ο οποίος μου έκανε καλή εντύπωση για την ηρεμία του στα παιχνίδια που τον είδα. Θα παίξουν ακόμη οι Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Νταμπίζας, Πατσατζόγλου, Νικολαΐδης», ήταν οι έξι ποδοσφαιριστές που ανέφερε ο κ. Ρεχάγκελ.

Από ‘κει και έπειτα, τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Κασάπη (διεκδικεί τη θέση του ο Βενετίδης) και Κωνσταντινίδη (προορίζεται για λίμπερο). Πιθανότατα, δίπλα στον Νταμπίζα στην άμυνα θα κινείται ο Βόκολος.

Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις, υποψήφιοι είναι οι Γεωργιάδης ή Λάκης (δεξιά) και οι Χαριστέας ή Βρύζας (για παρτενέρ του Νικολαΐδη στην επίθεση). Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν εκπλήξεις, καθώς ο κ. Ρεχάγκελ δεν ανοίγει όλα τα χαρτιά του.

Στην επίθεση της Αγγλίας, δίπλα στον Χέσκεϊ θα κινείται τελικώς ο Φάουλερ. Οι άλλοι εννέα θα είναι οι Μάρτιν, Γκάρι Νέβιλ, Κίον, Φέρντιναντ, Ασλεϊ Κόουλ, Μπέκαμ, Τζέραρντ, Σκόουλς, Μπάρμπι. Διαιτητής έχει οριστεί ο Ολλανδός, Ντικ Γιολ. Ο αγώνα θα μεταδοθεί από τον Alpha (5μμ.).

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται στην πρώτη σειρά και χρειάζεται κάθε παίκτη» ήταν η απάντηση του κ. Ρεχάγκελ όταν ρωτήθηκε γιατί επέμεινε στην επιστροφή των Νικολαΐδη και Κασάπη στην εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή