Χέρι χέρι Ελλάδα και Γαλλία προς το 2024

Χέρι χέρι Ελλάδα και Γαλλία προς το 2024

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα και η Γαλλία ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου το Ολυμπιακό Πνεύμα να λάβει μια θέση στην Αϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Οι Γάλλοι έχουν ξεκινήσει τη σχετική προσπάθεια και, με αφορμή την επίσκεψη εκπροσώπων της αθλητικής ηγεσίας της χώρας τους για την έναρξη του προγράμματος «Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024», ζήτησαν τη βοήθεια και της ελληνικής αθλητικής ηγεσίας.

Η προσπάθεια για την εγγραφή του Ολυμπιακού Πνεύματος στον κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 και στόχος είναι στις αρχές του 2020 να έχει εγγραφεί στον κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς πολλών χωρών, ώστε το 2021 να έχει υποβληθεί η αίτηση στην UNESCO.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Γαλλία ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και θα προσπαθήσουμε κι εμείς να την υποστηρίξουμε, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα και κάθε έννοια που είναι συνδεδεμένη μαζί τους είναι αλληλένδετη και με τη χώρα μας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα είναι άριστη και ευελπιστώ σε ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην προάσπιση του Ολυμπιακού Πνεύματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή