Κύπελλο: Το κερασάκι στην τούρτα για ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Το κερασάκι στην τούρτα για ΠΑΟΚ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση του ιστορικού επιτεύγματος του αήττητου πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνεται για τον τελικό του Κυπέλλου, φιλοδοξώντας να κατακτήσει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, παράλληλα με το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο. Είναι εμφανές ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, καθώς ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να έχει τόσο «πυκνή» κατάκτηση τίτλων.

Ο λόγος που κατέκτησε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ήταν το ότι είχε με διαφορά την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, όμως το γεγονός ότι το κατάφερε αήττητος αφορά τη συγκέντρωση που είχε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, είτε έπαιζε ντέρμπι υψηλής δυσκολίας, όπως ο επερχόμενος τελικός, είτε παιχνίδια με χειρότερους αντιπάλους. Η συγκέντρωση και η προσήλωση στον στόχο είναι το συστατικό που καλείται να βρει το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από τη μεγαλειώδη φιέστα κατάκτησης του τίτλου, τις διακοπές λόγω του Πάσχα και την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος μετά τη νίκη επί των Ιωαννίνων.

Αρκετοί απόντες

Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια χειρουργήθηκε τη Δευτέρα στην Πορτογαλία για να διορθώσει το πρόβλημα τραυματισμού του στο γόνατο, ενώ οι Μαουρίτσιο και Βέρνμπλουμ είναι επίσης απόντες και δεν προπονούνται. Ο Λέο Μάτος δεν μπόρεσε να προσφέρει στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και, ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζει θέμα τραυματισμού, είναι δεδομένο πως έχει μείνει λίγο πίσω χάνοντας αρκετές προπονήσεις. Η κατάσταση του Γιαννούλη, που υπέστη τραυματισμό στη μύτη, θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να δώσει ανάσες στον Βαρέλα, που θα είναι στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κρέσπο.

Ιδιαίτερες εκτιμήσεις ως προς τα άλλα πρόσωπα της ενδεκάδας δεν μπορούν να γίνουν με μεγάλη ασφάλεια, καθώς οι προθέσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ θα φανούν περισσότερο από σήμερα, ενώ από τις απουσίες θα κριθούν και οι παρουσίες στη βασική ενδεκάδα.

Στα… εκτός τελικού, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει να διαχειριστεί τις περιπτώσεις δύο παικτών που φέτος δεν αγωνίστηκαν με τη φανέλα του. Ο λόγος για τον Ευθύμη Κουλούρη και τον Λάζαρο Λάμπρου, για τους οποίους οι μνηστήρες από το εξωτερικό πληθαίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή