Κύπελλο: Στην τελική ευθεία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κύπελλο: Στην τελική ευθεία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα έμεινε για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Σήμερα είναι προγραμματισμένες οι συνεντεύξεις Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των δύο ομάδων, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Οπως έγινε γνωστό, πριν από την έναρξη του αγώνα θα υπάρξει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η ΑΕΚ, που κατέθεσε το αίτημα, θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια, κάτι που ενδέχεται να πράξει και ο ΠΑΟΚ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι πρωταθλητές Ελλάδος προπονήθηκαν χθες το πρωί στην Τούμπα και χειρoκροτήθηκαν από οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αλλά και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα. Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στην τοποθέτησή της στην ιστοσελίδα του συλλόγου έγραψε μεταξύ άλλων: «Ηταν η τελευταία προπόνηση της σεζόν στην Τούμπα. Οι προηγούμενοι “τελικοί” μας έφεραν μπροστά σε ακόμη έναν. Ενα ακόμη τρόπαιο κρίνεται το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του». Την προπόνηση παρακολούθησαν περίπου 300 φίλοι της ομάδας, ενώ εξαιρουμένων των Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ και Βιεϊρίνια όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην Αθήνα και είναι στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τους ποδοσφαιριστές θα εκπροσωπήσει ο Δημήτρης Πέλκας, ως αρχηγός της ομάδας.

Η ΑΕΚ συνέχισε την προετοιμασία της για τον τελικό χωρίς προβλήματα και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα. Από την πλευρά της Ενωσης, δεν λέγονται πλέον πολλά λόγια, ενώ κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της εβδομάδας ήταν εμφανής η ανυπομονησία για τον αγώνα και η πίστη για τη νίκη και τον τίτλο. Ο Πέτρος Μάνταλος ως αρχηγός θα εκπροσωπήσει την Ενωση στη συνέντευξη Τύπου, ενώ θεωρείται δεδομένο πως πριν από τον αγώνα θα υπάρξει ψυχολογική τόνωση των οπαδών της ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές, δεδομένης της απουσίας τους από το ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ στοχεύει στην κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου της ιστορίας της και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο νταμπλ και παράλληλα στο 7ο Κύπελλο. Ως προς τα μέτρα ασφαλείας, παρά το γεγονός πως στο γήπεδο θα βρίσκονται συνολικά περίπου 1.000 άτομα και από τις δύο ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσκλήσεων των δύο ΠΑΕ, των οικογενειών και των φίλων των παικτών, αλλά και των υποχρεώσεων της ΕΠΟ, η αστυνομική δύναμη θα είναι πολύ μεγάλη, προσεγγίζοντας τις 3.000. Σύμφωνα με όλες τις ανακοινώσεις, όποιος προσεγγίζει το γήπεδο θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ονομαστική πρόσκληση και ταυτότητα, αλλιώς δεν θα του επιτρέπεται η πρόσβαση στο γήπεδο. Οι προσκεκλημένοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δεν θα κάθονται ιδιαίτερα κοντά στο γήπεδο, καθώς ανάμεσά τους θα υπάρχει κενή θύρα για λόγους ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή