«Ντέρμπι» αναδιάρθρωσης στη Βουλή

«Ντέρμπι» αναδιάρθρωσης στη Βουλή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ψηφίστηκε χθες το απόγευμα κατά πλειοψηφία από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Η συζήτηση για την τροπολογία –που δεν είχε κατατεθεί όταν το νομοσχέδιο συζητιόταν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής– κυριάρχησε, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη και της υπεύθυνης αθλητισμού της Ν.Δ., Α. Καραμανλή. Λίγο αργότερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μπουκώρος κατηγόρησε το αρμόδιο υπουργείο για τον αθλητισμό ότι «από τις πολλές παράγκες, έχει φτιάξει πολυκατοικία», απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα, ο οποίος χαρακτήρισε τις αντιδράσεις του «ψηφοθηρικές».

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην τροπολογία, κατηγορώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι την κατέθεσε μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, γνωρίζοντας ποιες ομάδες ανεβαίνουν κατηγορία και ποιες υποβιβάζονται. Επίσης, αρκετοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι αδικούνται οι ομάδες που προβιβάζονται από τη Γ΄ Εθνική, επειδή του χρόνου θα παίζουν και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. Δεν έλειψαν και οι επικριτικές αναφορές για τον τελικό Κυπέλλου, με αφορμή όσα συνέβησαν στις θέσεις των επισήμων. Πάντως, ο κ. Βασιλειάδης, για να μετριάσει τις αντιδράσεις των ομάδων από τη Γ΄ Εθνική, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέσω της ΕΠΟ να αποφασισθεί η αύξηση των ομάδων από 12 σε 14 στην υπό σύσταση Σούπερ Λιγκ 2, ενώ ανέφερε ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση κατάθεσης της τροπολογίας φέρουν οι ποδοσφαιρικές αρχές.

Πλέον, από τη σεζόν 2019–2020, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα είναι τρία. Η Σούπερ Λιγκ 1 (A΄ Eθνική), που θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, η υπό σύσταση Σούπερ Λιγκ 2 (B΄ Eθνική), που θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, και η Φούτμπολ Λιγκ (Γ΄ Εθνική), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα και θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Ο αριθμός των ομάδων είναι απόφαση της ΕΠΟ και δεν περιλαμβάνεται στην τροπολογία. Οι ομάδες που θα προβιβασθούν φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ οφείλουν εντός 30 ημερών από την επικύρωση της βαθμολογίας να μετατραπούν σε ΠΑΕ. Η Σούπερ Λιγκ 2 και η Φούτμπολ Λιγκ θα διοργανώνονται από τον φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Φούτμπολ Λιγκ. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων. Εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι δύο κατηγορίες θα έχουν κοινό Δ.Σ. Τέλος, μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου όλων των ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή