Ο… πόλεμος των «άστρων»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκεί που ήταν βέβαιο ότι ο Αντουάν Γκριεσμάν θα μεταγραφόταν στην Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, πληροφορίες από τη Γαλλία φέρουν πλέον την Παρί Σεν Ζερμέν να μπαίνει σφήνα στην υπόθεση απόκτησης του Γάλλου διεθνούς επιθετικού, δημιουργώντας από τώρα τις προϋποθέσεις για μια κόντρα που έχει τις ρίζες της στη μετακίνηση του Νεϊμάρ από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι. Την Τρίτη το βράδυ, η Ατλέτικο ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν ο 28χρονος στράικερ θα αποχωρήσει από τον σύλλογο της Μαδρίτης. Σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό Τουίτερ της Ατλέτικο, ο Γκριεσμάν ευχαρίστησε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας για τα «πέντε απίστευτα χρόνια» και τόνισε ότι έχει ενημερώσει τον προπονητή Ντιέγο Σιμεόνε και τον εκτελεστικό διευθυντή Μιγέλ Ανχελ Χιλ Μαρίν για την απόφασή του να φύγει για να δει άλλα πράγματα, να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές πού θα καταλήξει, κι ας επέμεναν εδώ και μήνες τα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία ότι προορισμός του είναι η Μπαρτσελόνα. Το περασμένο καλοκαίρι ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη φανέλα της Γαλλίας είχε απορρίψει πρόταση της «Μπάρτσα», και ανανέωσε με την Ατλέτικο για πέντε χρόνια, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2023. Η δυσκολία μάλιστα που είχε στην επιλογή ομάδας το καλοκαίρι του 2018 ήταν τέτοια, ώστε γυρίστηκε και ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Απόφαση» όπου καταγραφόταν η εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στις δύο επιλογές που είχε ο διεθνής Γάλλος. Μια λεπτομέρεια εδώ έχει σημασία: Το ντοκιμαντέρ γύρισε η εταιρεία παραγωγής «Κόσμος», που ανήκει στον διεθνή αμυντικό της Μπαρτσελόνα Τζέραρντ Πικέ…

Το νέο του συμβόλαιο το 2018 αρχικά ανέβασε τη ρήτρα αποδέσμευσης του παίκτη στα 200 εκατ. ευρώ, αλλά σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ το ποσό αυτό πέφτει στα 120 εκατ. ευρώ από 1ης Ιουλίου. Ωστόσο, εάν η Μπαρτσελόνα περιμένει άλλον ενάμισι μήνα ώς τις… εκπτώσεις, ίσως την προλάβουν άλλοι.

Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται διατεθειμένη να επανενώσει το επιθετικό δίδυμο της εθνικής Γαλλίας τοποθετώντας τον Γκριεσμάν πλάι στον Κιλιάν Εμπαπέ. Τα χρήματα για τους Αραβες ιδιοκτήτες της ΠΣΖ δεν είναι πρόβλημα (παρά μόνο αναφορικά το Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA), κι έτσι την περασμένη εβδομάδα επιτελείς των πρωταθλητών Γαλλίας συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Γκριεσμάν.

Η γαλλική εφημερίδα Equipe έχει μάλιστα συγκεκριμένο ρεπορτάζ για συνάντηση του αθλητικού διευθυντή της Παρί, Αντέρο Ενρίκε με τον δικηγόρο και τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή σε γνωστό ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας πριν από λίγες μέρες.

Με δεδομένη την κόντρα της Παρί με την Μπάρτσα το καλοκαίρι του 2017, όταν θεωρήθηκε ότι η γαλλική ομάδα άρπαξε τον Νεϊμάρ, το καλοκαίρι διαγράφεται πολύ ενδιαφέρον…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή