«Πονάμε σε αντοχή και ημιαντοχή»

«Πονάμε σε αντοχή και ημιαντοχή»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικά όπλα τις δυνατές μονάδες και την ομαδικότητα που κυριαρχεί ανάμεσά στους αθλητές και στις αθλήτριές μας, η εθνική ομάδα του στίβου θα επιχειρήσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις της σεζόν που δεν θα είναι και λίγες, ούτε και εύκολες. Κορυφαίος στόχος παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (28 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου), αλλά δίπλα σε αυτόν έχει προστεθεί και η παραμονή στην «ελίτ» της Ευρώπης, στη Σούπερ Λίγκα.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ομάδων θα διεξαχθεί στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας (9-11 Αυγούστου) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα προσπαθήσει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα. «Μέχρι πέρυσι έπεφταν τρεις ομάδες, ενώ εφέτος θα υποβιβαστούν πέντε και θα ανέβει μόνο μία. Η παραμονή στην ελίτ δεν θα είναι εύκολη. Στα άλματα βρισκόμαστε στην κορυφή, υπάρχει ανάκαμψη στις ταχύτητες και στα εμπόδια, αλλά πονάμε στους δρόμους ημιαντοχής και αντοχής. Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη προσπάθεια. Στη διοργάνωση της Πολωνίας επικρατεί το ομαδικό πνεύμα, κάτι για το οποίο, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δουλέψει πολύ στον ελληνικό στίβο», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Μέχρι σήμερα τη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συγκροτούν 12 ομάδες, αλλά από το 2021 οι ομάδες θα περιοριστούν σε οκτώ. Το 2017 η εθνική μας είχε πλασαριστεί στην 9η θέση. «Πάντα λέγαμε ότι η παραμονή αποτελεί δύσκολη υπόθεση. Αυτή τη φορά έχει γίνει ακόμα δυσκολότερη», υπογράμμισε ο κ. Κουτσιώρας.

Στη Σούπερ Λίγκα μετέχουν ακόμη οι Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ουκρανία.

Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές μας έχουν, ήδη, κάνει τους πρώτους αγώνες για τη νέα σεζόν. Τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν. «Τα μηνύματα είναι θετικά. Περιμένουμε να επανέλθουν η Πεσιρίδου και ο Τσάκωνας, που ήταν τραυματίες. Ο Κυριαζής βρίσκεται στην Ελλάδα και παρακολουθείτε από γιατρό. Πιστεύουμε ότι τον Αύγουστο θα είναι έτοιμος. Ολα τα άλλα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο», μας είπε ο εθνικός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή