Ποδόσφαιρο: Εσπασαν καρδιές στη «μάχη» της Κρήτης

Ποδόσφαιρο: Εσπασαν καρδιές στη «μάχη» της Κρήτης

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ηράκλειο και όχι στα Χανιά έριξε την τελευταία πανηγυρική μπαλoθιά ο νικητής της μάχης της Κρήτης! Ο ΟΦΗ ξεγλίστρησε από την κόλαση του υποβιβασμού και τρύπωσε στον παράδεισο της Σούπερ Λίγκας 1 νικώντας 3-2 με… μπάζερ μπίτερ στο 96΄, την ώρα που έκλεινε ερμητικά η πόρτα, από τον καταπληκτικό Πλατανιά, σε ένα ματς που θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν όλοι όσοι το έζησαν. Επτά γκολ, εκ των οποίων μέτρησαν τα πέντε, ένα πέναλτι «εφεύρεση», δύο αποβολές, τρομερή ένταση σε ένα γήπεδο-καμίνι, απανωτές εναλλαγές συναισθημάτων και δύο γκολ στις καθυστερήσεις που άλλαξαν δύο φορές το όνομα της 14ης ομάδας στη νέα Σούπερ Λίγκα συνέθεσαν ένα αξέχαστο σκηνικό. Οσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, όσα συνέβησαν στο «Γεντί Κουλέ» θύμισαν έντονα το παιχνίδι Αγιαξ – Τότεναμ, που έκρινε στην τελευταία του φάση το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 0-0 στα Περιβόλια, ο ΟΦΗ πήρε από νωρίς προβάδισμα πρόκρισης με ένα γκολ «δώρο» του διαιτητή Κομίνη, που ανακάλυψε πέναλτι σε καθαρή προβολή του Μποζατζίδη στον Σάσι. Ο Νέιρα το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε από το 11΄ μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ηρακλείου, με τον Πλατανιά να αντιδρά, να κερδίζει μέτρα και να ισοφαρίζει με ένα εκπληκτικό βολέ του Τσαμούρη στο 42΄. Προηγουμένως, σωστά δεν μέτρησε γκολ του ΟΦΗ στο 15΄, καθώς ο Νέιρα, που έκανε τη σέντρα στον Φερέιρα, ήταν οφσάιντ.

Οι Χανιώτες είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο του β΄ ημιχρόνου και έδειχναν να απειλούν περισσότερο απ’ όσο τον απειλούσαν οι γηπεδούχοι, που έψαχναν αγχωμένοι το γκολ. Στο 68΄ πέτυχαν ένα που σωστά δεν μέτρησε γιατί ο Νάστος ήταν οφσάιντ, αλλά ό,τι δεν χάρηκαν εκεί το χάρηκαν στο επόμενο λεπτό αργότερο, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Γιακουμάκης έκανε το 2-1 στο 69΄, αλλά έβγαλε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας έξαλλα και αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη. Ο Πλατανιάς πίεσε, έχασε τον Μπιανκόνι με δεύτερη κίτρινη στο 75΄ και τρεις σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Παπανικολάου στο 92΄, αλλά, εκεί που κρατούσε την άνοδο σφιχτά, άνοιξε τα χέρια του και την άφησε να πέσει κάτω: ο Ναμπί είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση στο 96΄, ο Γκοτ έπαθε… βέρτιγκο και ο ΟΦΗ βρέθηκε ανέλπιστα από την κόλαση στον παράδεισο!

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (59΄ Ναμπί), Βαζ, Νέιρα, Φερέιρα (59΄ Ντίνας), Σάσι (46΄ Γιακουμάκης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Γκοτ, Τσαμύρης, Ρουσσάκης (77΄ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσαμ, Ουές, Ποζατζίδης (73 ΄ Λουκίνας), Μποσέτι (88΄ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή