Ολυμπιακό «ντιρέκτ» στην πυγμαχία

Ολυμπιακό «ντιρέκτ» στην πυγμαχία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «χέρια» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα περάσει το άθλημα της πυγμαχίας. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, κατά τη συνεδρίασή της στη Λωζάννη, αποφάσισε να δημιουργηθεί μία ομάδα, η οποία θα αναλάβει να συντονίσει τη διαδικασία των προκρίσεων για το Τόκιο, διότι η κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΑΙΒΑ) δεν συνάδει με τις αξίες του ολυμπιακού κινήματος. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ φτάνει τις 30 σελίδες και θα υποβληθεί προς έγκριση στη Σύνοδο της ΔΟΕ (24-26/6 Λωζάννη). Τα συμπεράσματα της επιτροπής που διεξήγαγε την έρευνα για την ΑΙΒΑ είναι εξαιρετικά σοβαρά και, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΟΕ, εγκυμονούν νομικούς και οικονομικούς κινδύνους.

Η αιτία του κακού ακούει στο όνομα Γκαφούρ Ρακχίμοβ, ο οποίος μπορεί να είναι, πλέον, πρώην πρόεδρος της ΑΙΒΑ, αλλά φαίνεται ότι η παγκόσμια πυγμαχία δεν έχει αποδεσμευθεί από την… αγκαλιά του. Ο Ρακχίμοβ έχει κατηγορηθεί από τις Αρχές των ΗΠΑ ότι εμπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα και ότι ήταν μέλος των «Circle Brothers» (διεθνής ομάδα που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών).

Ετσι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ιθύνοντες της ΑΙΒΑ, δεν θα έχουν καμία σχέση με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Επειδή, όμως, η ΔΟΕ δεν θέλει να αδικήσει τους αθλητές, αποφάσισε να στελεχώσει μία ομάδα στην οποία θα προΐσταται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μορινάρι Γουατανάμπε, ο οποίος θα αναλάβει να διοργανώσει τις προκρίσεις των αθλητών. Οι αγώνες από τους οποίους θα προκύψουν τα ολυμπιακά «εισιτήρια» θα διεξαχθούν την επόμενη χρονιά. Η ΑΙΒΑ θα μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι την αναγνώρισή της από τη ΔΟΕ μετά το 2020, αρκεί να υπάρξει, όπως είπε ο Τόμας Μπαχ, «αλλαγή από τα θεμέλια».

Οι ιθύνοντες της ΑΙΒΑ έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά της απόφασης στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή