Μπάσκετ: Επιστροφή στη δράση…

Μπάσκετ: Επιστροφή στη δράση…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παράδοση των ημιτελικών στα πλέι οφ, με το κριτήριο πρόκρισης στις τρεις νίκες και τη μακρά διάρκεια της πιθανής εξάντλησης των πέντε αγώνων, έχει αποδείξει ότι χρειάζονται ανάλογες αντοχές και διάρκεια καλής απόδοσης των ομάδων σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως της κατόχου του πλεονεκτήματος έδρας.

Το «deja vu» Περιστερίου – Παναθηναϊκού, ύστερα από 16 χρόνια, δείχνει να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ αυτό που συγκροτούν η ΑΕΚ και ο Προμηθέας. Η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας που επέστρεψε, φέτος, στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, είναι η μοναδική που «έσπασε» το αήττητο των «πρασίνων», ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά, έχει και το πλεονέκτημα έδρας, έναντι του αντιπάλου της.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στη θέση του φαβορί για την πρόκριση και μπορεί να το δείξει από τον σημερινό, πρώτο ημιτελικό (19.00), στην έδρα του Περιστερίου.

Οι «πράσινοι» αδημονούν να παίξουν μπάσκετ ύστερα από τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων απραξίας, με όσα έγιναν από τη δική τους μη προσέλευση στον αγώνα με την Κύμη και την ίδια κίνηση του Ολυμπιακού στα προημιτελικά, στα οποία oι «πράσινοι» δεν έπαιξαν. Η αδράνεια του «τριφυλλιού» ίσως φανεί στον ρυθμό του πρώτου αγώνα, αλλά με την εξέλιξη της σειράς αναμένεται να εκμηδενιστεί, ενώ το Περιστέρι έχει δώσει τέσσερις αγώνες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ΑΕΚ, που θα υποδεχθεί τον φιλόδοξο και επικίνδυνο Προμηθέα, στο Ολυμπιακό Στάδιο (19.30), έχει την ευκαιρία για το προβάδισμα προκειμένου να επιστρέψει σε τελικούς πρωταθλήματος, ύστερα από 17 ολόκληρα χρόνια και την τελευταία κατάκτηση που είχε.

Η Ενωση, παρά την ενίσχυση με τον Αμερικανό Γιορκ, δυσκολεύτηκε σημαντικά να αποκλείσει τον Χολαργό στον τρίτο αγώνα και ενώ ο Προμηθέας θα στηριχθεί στην έδρα του για να πετύχει δύο νίκες και να αναζητήσει μία ακόμα στο ΟΑΚΑ.

Στον Ολυμπιακό δεν υπήρχε νεότερο από το δικαστικό «μέτωπο» που έχουν ανοίξει οι «ερυθρόλευκοι» στο ΑΣΕΑΔ, ενώ με την ολοκλήρωση των προπονήσεων και της αγωνιστικής περιόδου, ο Ντέιβιντ Μπλατ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όλους τους παίκτες και αναμένεται να έχει ευρεία συζήτηση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ για τον απολογισμό στην Ευρωλίγκα και στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή