Γιουρόπα Λιγκ: Απρόβλεπτος τελικός με «κρύες» κερκίδες

Γιουρόπα Λιγκ: Απρόβλεπτος τελικός με «κρύες» κερκίδες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Λονδρέζες στην ίδια πόλη, όχι όμως στο Φαρ Ουέστ αλλά στη… μακρινή Ανατολή της Ευρώπης, θα έπρεπε να είναι ο χαρακτηρισμός του αποψινού τελικού του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μεταξύ Τσέλσι και Αρσεναλ.

Η τεράστια απόσταση που χωρίζει την αζερική πρωτεύουσα από το Λονδίνο και ο πολύ χαμηλός αριθμός εισιτηρίων που δόθηκαν σε κάθε ομάδα (από 6.000 σε γήπεδο 68.000) φαίνεται να αποθάρρυναν τους Αγγλους οπαδούς, που έλαμψαν διά της απουσίας τους χθες από το Μπακού, πράγμα πολύ ασυνήθιστο τόσο για φιλάθλους αγγλικών ομάδων όσο και για τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Κατά πληροφορίες, μάλιστα, οι δύο σύλλογοι δεν έχουν καταφέρει καν να διαθέσουν όλα τα εισιτήρια που παρέλαβαν. Πάντως, η αζερική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διέψευσε χθες ότι παραχωρεί δωρεάν τα εισιτήρια στο Μπακού ώστε να είναι γεμάτες οι εξέδρες. Σίγουρα το γεγονός ότι το ματς αρχίζει στις 11 τοπική ώρα (10 ώρα Ελλάδος) δεν βοηθά.

Γιουρόπα Λιγκ: Απρόβλεπτος τελικός με «κρύες» κερκίδες-1

Εντός των γραμμών, όμως, ο τελικός αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρων. Τόσο η Αρσεναλ όσο και η Τσέλσι είναι απρόβλεπτες φέτος, και πολλά θα κριθούν από τη μέρα στην οποία θα βρίσκονται τα αστέρια της καθεμιάς.

«Αξίζαμε να παίξουμε στον τελικό, έχουμε παίξει καλά σε αυτή τη διοργάνωση», είπε ο προπονητής της Αρσεναλ, Ουνάι Εμερι, που στοχεύει στο τέταρτο Γιουρόπα Λιγκ στην καριέρα του. «Δεν θέλω να το κερδίσω για μένα μόνο, αλλά για όλους μας. Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ και ο δεύτερος να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς», πρόσθεσε ο κ. Εμερι, ωστόσο για τον μέσο Γκράνιτ Τσάκα, «είμαστε δύο φορές στη σειρά στο Γιουρόπα Λιγκ, κι ένας σύλλογος σαν την Αρσεναλ πρέπει να βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Σύμφωνα με τον τεχνικό της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι, ο παίκτης-βαρόμετρο της ομάδας, Ν’Γκολό Καντέ, έχει μόνο 50% πιθανότητες να είναι έτοιμος για τον αποψινό αγώνα, ενώ παραδέχθηκε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα χωρίς τον Αφρικανό μέσο: «Εχουμε πρόβλημα, για εμάς ο Ν’Γκολό είναι πραγματικά πολύ σημαντικός. Είναι ο μόνος αμυντικός μέσος που διαθέτουμε», δήλωσε χθες ο Ιταλός προπονητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή