Εποχή Καρντόσο στην ΑΕΚ, που προχωρεί με Χόλμεν

Εποχή Καρντόσο στην ΑΕΚ, που προχωρεί με Χόλμεν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΠΑ από συμβασιούχους εργαζομένους, στους οποίους τόσο η ηγεσία τους υπουργείου Ενέργειας όσο και η διοίκηση της ΔΕΠΑ είχαν υποσχεθεί τη μετατροπή των υφιστάμενων συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή τη μονιμοποίησή τους. Χθες το μεσημέρι προέβησαν σε κατάληψη της αίθουσας του διοικητικού συμβουλίου ζητώντας να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτριο Τζώρτζη, ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρούσε στην τακτοποίησή τους, αλλά τελικά υπαναχώρησε επικαλούμενος άρνηση κάλυψής του από τους μετόχους της εταιρείας.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες που έχουν προκληθεί οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα τον κ. Τζώρτζη να εισηγηθεί τη λήψη νομικών μέτρων για κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, κάτι το οποίο αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή από τον πρόεδρο της εταιρείας, προκειμένου να μην οξυνθεί περισσότερο η κατάσταση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τα προβλήματα στην τροφοδοσία Ι.Χ. οχημάτων και λεωφορείων με φυσικό αέριο αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω, ενώ δεν αναμένεται σύντομα εκτόνωση της κατάστασης, δεδομένου ότι η προκήρυξη των εκλογών δημιουργεί πλέον προφανή αδυναμία τακτοποίησης των συμβασιούχων εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή