Πρωταθλητής μέσω διαδικασίας των πλέι οφ

Πρωταθλητής μέσω διαδικασίας των πλέι οφ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα πλέι οφ επιστρέφουν στη Σούπερ Λίγκα 1 και μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, όταν εξαιρούνταν από τη διαδικασία, θα παίρνει μέρος σε αυτά και ο πρωτοπόρος, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν πλέι άουτ για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στο χθεσινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού. Ως γνωστόν, το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και σε συνδυασμό με τις τηλεοπτικές συμφωνίες που προβλέπουν 32 αγωνιστικές, έπρεπε να προβλεφθούν περισσότερες αγωνιστικές από τις 28 της κανονικής περιόδου. Στα πλέι οφ θα μετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική περίοδο στις θέσεις 1-6 (σύνολο αγώνων δέκα) και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 (σύνολο αγώνων 14) θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Επίσης αποφασίστηκε ότι οι ομάδες θα μεταφέρουν αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χωρίς να ακολουθείται το παλαιότερο σύστημα με τον συντελεστή που μείωνε τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί. Το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 24 Αυγούστου, ενώ νέο μέλος του συνεταιρισμού εγγράφηκε ο Βόλος που εκπροσωπήθηκε από τον Αχ. Μπέο.

Στη συνέχεια συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου. Αποφασίστηκε μέχρι τη φάση των «16» οι αγώνες να είναι μονοί, κάτι που σημαίνει κατάργηση της φάσης των ομίλων. Επίσης, αποφασίστηκε οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να συμμετέχουν στη διοργάνωση από τη φάση των «16», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ από τη φάση των «32». Οσον αφορά τον τελικό θα είναι μονός, παρά την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων που πρότεινε την καθιέρωση διπλού τελικού. Οι παραπάνω αποφάσεις θα τεθούν προς έγκριση στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει γι’ αυτό τον σκοπό. Η ΕΠΟ θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα να προχωρήσει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου, αφού η σύμβαση που υπήρχε με συνδρομητικό κανάλι ολοκληρώθηκε.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα κανονισμών και όπως προέκυψε η εισήγηση που θα γίνει είναι να καταργηθεί η ποινή της αφαίρεσης βαθμών για τα επεισόδια στα γήπεδα. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι όποια απόφαση για μείωση των ποινών ληφθεί θα πρέπει να έχει και την έγκριση της FIFA, η οποία πέρυσι είχε παρέμβει και είχε αρνηθεί την ελάφρυνση των ποινών για συμπεριφορές που εμπίπτουν στον πειθαρχικό κώδικα. Οσον αφορά τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων θα συζητηθούν μεταγενέστερα, αφού θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών πλέον λιγκών για τον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται και υποβιβάζονται. Σε περίπτωση διαφωνίας θα αποφασίσει της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

• Στο Δ.Σ. της Φούτμπολ Λιγκ αποφασίστηκε η επικύρωση της βαθμολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή