Διψασμένος για Ευρώπη ο Καλακόνας

Διψασμένος για Ευρώπη ο Καλακόνας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια επιθυμία ετών, που υλοποιήθηκε φέτος. Ισως ήταν η κατάλληλη στιγμή για όλους. Τον Θοδωρή Καλακόνα, τον πρώην σύλλογό του, Εθνικό και τον νέο, τον Ολυμπιακό. Ο Θοδωρής είναι σε ώριμη ηλικία, 27 ετών, και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους του. Ο Εθνικός πήρε χρήματα, κάτι που δεν θα γινόταν του χρόνου, αφού ο διεθνής πολίστας θα έμενε ελεύθερος. Ο Ολυμπιακός, τέλος, που το 2001 έφθασε ακριβώς κάτω από την κορυφή της Ευρώπης, ελπίζει ότι με τον Καλακόνα θα μπορέσει να την πατήσει.

«Επιθυμούσα ν’ αγωνιστώ σε ισχυρότερη ομάδα. Ο Εθνικός δεν έχει την ευμάρεια να καλύψει τις ανάγκες των παικτών».

– Στον Ολυμπιακό δεν θα είσαι «το πρώτο βιολί», όπως στον Εθνικό. Πώς το αντιμετωπίζεις;

– Είναι ευτύχημα για έναν σύλλογο να έχει τέτοιους παίκτες. Δεν μ’ ενδιαφέρει να βάζω πολλά γκολ και η ομάδα να κινείται στη μετριότητα ή να χαροπαλεύει, όπως το 1997-98. Θα έχουμε υγιή ανταγωνισμό των παικτών, ώστε η ομάδα να πάει καλύτερα. Βέβαια, στην Ευρώπη, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αφού οι ιταλικοί σύλλογοι έχουν τέσσερις ξένους. Είμαι διψασμένος για την Ευρώπη. Επιθυμώ να φθάσουμε, καταρχήν, στην τετράδα. Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο.

Ο Καλακόνας φεύγει από τον Εθνικό, μετά 18 χρόνια, κρατώντας τις καλές αναμνήσεις (πρωτάθλημα το 1994, κύπελλο το 1991 και το 2000) και αφήνοντας παράμερα τις πίκρες.

Ετσι όπως αγωνιζόταν η ομάδα του Φέργκιουσον, που διευθύνει τα πάντα με μαεστρία και έχει δώσει την ευκαιρία στην εταιρεία να αυξάνει από χρόνο σε χρόνο τα κέρδη της, ήταν πολύ δύσκολο να λυγίσει. Κάνει κανείς τη σκέψη ότι ακόμη και να προηγείτο ο Ολυμπιακός, δεν ήταν καθόλου βέβαια η τελική του επικράτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή