H Tσέλσι πανηγύρισε το Γιουρόπα Λιγκ

H Tσέλσι πανηγύρισε το Γιουρόπα Λιγκ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τσέλσι κατέκτησε τον 6ο ευρωπαϊκό της τίτλο, επικρατώντας στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με το εμφατικό 4-1 επί της Αρσεναλ. Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, σε ένα πελώριο και άχαρο γήπεδο που είχε αρκετά κενά καθίσματα, οι «μπλε» του Λονδίνου κέρδισαν στον αγγλικό «εμφύλιο» την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου που ήταν καταπληκτικός όσο το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό, χωρίς να καταφέρει να γίνει ο πρώτος Ελληνας ποδοσφαιριστής με ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ολα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος, σε αγώνα που θύμιζε περισσότερο αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, παρά τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο, παρά το ισόπαλο 0-0, ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην κυριαρχία ανά δεκάλεπτο. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που αγωνίστηκε ως δεξιός στόπερ σε τριάδα αμυντικής γραμμής, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «κανονιέρηδων» με κρίσιμες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Αζάρ και Ζιρού. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, σημειώθηκε στο 39΄ με σουτ του Ζιρού από το ύψος της περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Πετρ Τσεχ. Ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ ήταν στο επίκεντρο του αγώνα, καθώς πέραν του γεγονότος πως έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι, έπαιξε τον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής του καριέρας, ενώ οι φήμες που ακούγονται στην Αγγλία θέλουν τον 38χρονο να αναλαμβάνει πόστο στους «μπλε» άμεσα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με την Τσέλσι να αποδίδει μεγαλειώδες ποδόσφαιρο, σκοράροντας 3 γκολ μέχρι το 65ο λεπτό. Ο Ολιβιέ Ζιρού με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ στο 49΄, ο Πέδρο Ροντίγκες έγραψε το 2-0 στο 60΄ και ο Εντέν Αζάρ με πέναλτι σημείωσε το 3-0 στο 65΄. Η είσοδος του Αϊόμπι έδωσε στιγμιαία πνοή στην Αρσεναλ που μείωσε με πολύ ωραίο γκολ του Νιγηριανού στο 69΄, όμως η Τσέλσι επανέφερε τη διαφορά στα 3 γκολ με καταπληκτική συνεργασία των Ζιρού και Αζάρ και γκολ του Βέλγου, που φαίνεται να αποχαιρετά την Τσέλσι για τη Ρεάλ.

ΤΣΕΛΣΙ  (Μαουρίσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Εμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (76΄Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71΄Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (89΄Ζαπακόστα).

ΑΡΣΕΝΑΛ  (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ (66΄ Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (66΄ Αϊόμπι), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (78΄Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή