Η Τσέλσι στέλνει στον Ολυμπιακό την Αϊντχόφεν

Η Τσέλσι στέλνει στον Ολυμπιακό την Αϊντχόφεν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξέλιξη του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ δεν απογοήτευσε μόνο τους φίλους της Αρσεναλ που είδαν την ομάδα τους να δέχεται τέσσερα γκολ από την Τσέλσι, αλλά και τον… Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ποντάρει στους «κανονιέρηδες», καθώς αν το τρόπαιο κατέληγε στην ομάδα του Εμερι, ο δρόμος που θα είχαν να διανύσουν μέχρι τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν, θεωρητικά πάντα, πιο βατός. Ο Ολυμπιακός πλέον γνωρίζει ότι αντίπαλός του στον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι μία από τις Βικτόρια Πλζεν ή Αϊντχόφεν, ομάδες που δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν, σε επίσημη διοργάνωση. Και μπορεί οι Τσέχοι να μην τρομάζουν, αλλά σίγουρα οι Ολλανδοί, που είναι το φαβορί, δεν είναι το εμπόδιο που θα ήθελε απέναντί του ο Ολυμπιακός και μάλιστα τον Ιούλιο, όταν ακόμα η ομάδα θα ψάχνει να βρει τα πατήματά της.

Στην περίπτωση που το Γιουρόπα Λιγκ το έπαιρνε η Αρσεναλ και όχι η Τσέλσι όπως και συνέβη, οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο θα ήταν μία από τις Βικτόρια Πλζεν, Λασκ Λιντς και Μπασακσεχίρ.

Η κατάκτηση του τίτλου από την Τσέλσι, έστειλε τις δύο τελευταίες απευθείας στον τρίτο προκριματικό γύρο και ο Ολυμπιακός, αν προκριθεί, θα τις βρει μπροστά του, μαζί με τις Κράσνονταρ και Μπριζ.

Το μοναδικό καλό που έκανε η Τσέλσι στον Ολυμπιακό είναι ότι με το «ντόμινο» που δημιουργήθηκε, η Λυών μπαίνει απευθείας στους ομίλους και βγαίνει από τον δρόμο των «ερυθρόλευκων» στον τρίτο γύρο. Η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό θα γίνει στις 18 Ιουνίου και οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 23-24 και 30-31 Ιουλίου. Η πρόκριση στον 3ο γύρο είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για τον Ολυμπιακό, καθώς στο χειρότερο σενάριο του εξασφαλίζει τουλάχιστον την παρουσία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή