ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μονός ο τελικός Κυπέλλου ακόμη και στο εξωτερικό

Μονός ο τελικός Κυπέλλου ακόμη και στο εξωτερικό

Στην επιλογή μονού τελικού Κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο ακόμα και του εξωτερικού κατέληξε η ΕΠΟ επικυρώνοντας την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης την επόμενη περίοδο.

Αυτό σημαίνει ότι το ΟΑΚΑ παύει να είναι η «έδρα του τελικού» και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν σε αυτόν η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός, που το χρησιμοποιούν ως έδρα. Επίσης, η ΕΠΟ επιστρέφοντας στο… 2016 θα βάλει στην προκήρυξη του τελικού την πρόβλεψη διεξαγωγής του στο εξωτερικό σε περίπτωση που η κατάσταση είναι τέτοια, που όπως φέτος, οδήγησε σε τελικό χωρίς φιλάθλους.

Την ίδια απόφαση είχε πάρει και η ΕΠΟ, επί διοίκησης Γκιρτζίκη, προκειμένου να αποφύγει τις παρεμβάσεις του τέως υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή.

Οσον αφορά το υπόλοιπο σχέδιο τέλεσης του Κυπέλλου, πέρασαν οι προτάσεις της Σούπερ Λιγκ για κατάργηση της φάσης των ομίλων και συμμετοχή των ομάδων που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη φάση των «32».

Συγκεκριμένα, στο επόμενο Κύπελλο θα συμμετάσχουν στους δύο πρώτους γύρους 47 ομάδες ως κυπελλούχοι των Ενώσεων. Οι 14 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα μπουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από την τέταρτη. Οι εννέα ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, δηλαδή αυτές που δεν θα παίξουν στην Ευρώπη, θα πάρουν μέρος από την πέμπτη φάση και οι «ευρωπαίοι» από την έκτη, που θα είναι η φάση των 16. Μέχρι εδώ όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί. Μέχρι την τέταρτη φάση οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της πιο αδύναμης, βάσει κατηγορίας, ομάδας και από την πέμπτη και έκτη φάση στην έδρα της ομάδας που κληρώνεται πρώτη. Στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση οι αγώνες θα είναι διπλοί. Ο συνολικός αριθμός αγώνων όλων των φάσεων του Κυπέλλου είναι 111 από τους οποίους 51 θα είναι με τη συμμετοχή ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1. Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση που είχε η ΕΠΟ με το συνδρομητικό κανάλι που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου έχει λήξει και αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού με τιμή εκκίνησης τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.