Το Nations League στην τελική φάση του

Το Nations League στην τελική φάση του

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μορφήν… μπασκετικού φάιναλ φορ αρχίζει απόψε η τελική φάση του πρώτου Nations League της UEFA, επί πορτογαλικού εδάφους, με πρώτο αγώνα τον ημιτελικό Πορτογαλίας – Ελβετίας στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο.

Η παρθενική έκδοση της διοργάνωσης, που σκοπό είχε την αντικατάσταση των φιλικών αγώνων με επίσημους, έφτασε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της με τη διεξαγωγή των ημιτελικών και των τελικών. «Μπορεί να μην είναι το πιο σημαντικό τρόπαιο στον κόσμο, αλλά είναι ένα κύπελλο που θα θέλαμε να κατακτήσουμε,» είπε ο τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, η ομάδα του οποίου αντιμετωπίζει την Αγγλία αύριο, στον δεύτερο ημιτελικό. Απόψε (9.45 μ.μ.) η Πορτογαλία θα παρατάξει όλα τα μεγάλα αστέρια της, από τους πλέον έμπειρους (Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε κ.λπ.) έως τον ανερχόμενο 19χρονο Ζοάο Φέλιξ, τον επονομαζόμενο και «νέο Ρονάλντο».

«Οι παίκτες μου έχουν μεγάλο πάθος για να αγωνιστούν για την πατρίδα τους και η διοργάνωση αυτή δεν έχει διαφορά», είπε ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φερνάντο Σάντος. «Εδώ διακυβεύεται ένας τίτλος και φυσικά θέλουμε να νικήσουμε», πρόσθεσε. Ο ομόλογός του της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, έχει και αυτός τη φιλοδοξία της κατάκτησης του τροπαίου: «Στόχος μας πρέπει να είναι να νικήσουμε στο τουρνουά», είπε, αλλά οι Ελβετοί θα πρέπει να επικρατήσουν της γηπεδούχου και φαβορί Πορτογαλίας για να βρεθούν στον τελικό της Κυριακής με τη νικήτρια του αυριανού αγώνα Ολλανδίας – Αγγλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή