Ενσταση κατέθεσε η Φεράρι για την ποινή στον Φέτελ

Ενσταση κατέθεσε η Φεράρι για την ποινή στον Φέτελ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα αμφιλεγόμενο γκραν πρι στον Καναδά, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την πέμπτη νίκη του σε επτά αγώνες τη φετινή σεζόν και θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να τερμάτισε πρώτος, όμως η νίκη κατέληξε στον Βρετανό πρωταθλητή, καθώς ο Γερμανός τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων.

Πιο συγκεκριμένα, στον 48ο γύρο και στην τέταρτη στροφή, ο Φέτελ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και αναγκάστηκε να πατήσει το γρασίδι, προκειμένου να ξαναβρεθεί στην πίστα. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν να δώσουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ για τον τρόπο που επέστρεψε στην πίστα. Οι αντιδράσεις από τον ίδιο και την ιταλική ομάδα ήταν πολλές. Μόλις έγινε γνωστή η ποινή, ο Φέτελ είπε στην ομάδα του: «Δεν είχα πού να πάω. Είναι αστείο. Κλέβουν τη νίκη από εμάς».

Μετά το τέλος του αγώνα, ο εκνευρισμένος 31χρονος δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου, όπως και δεν πάρκαρε το μονοθέσιό του στη θέση όπου παρκάρουν τα μονοθέσιά τους οι τρεις πρώτοι. Οταν έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο με τα πόδια, τοποθέτησε το Νο 1 στο κενό σημείο όπου θα έπρεπε να είναι η Φεράρι του, ενώ το Νο 2 το έβαλε μπροστά από το μονοθέσιο του Χάμιλτον. Επίσης, λίγες ώρες μετά την απονομή, η ομάδα της Σκουντερία κατέθεσε ένσταση.

Η βαθμολογία: Χάμιλτον 162, Μπότας 133, Φέτελ 100.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή