Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη του Μινσκ

Η Ελλάδα μπαίνει στη μάχη του Μινσκ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αννα Κορακάκη θα κάνει σήμερα… ποδαρικό για την ελληνική αποστολή στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Θα αγωνιστεί με τον αδελφό της, Διονύση, στο μεικτό του αεροβόλου πιστολιού 10 μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγωνιστική δράση σε 11 αθλήματα και στα περισσότερα από αυτά η χώρα μας θα έχει εκπροσώπους.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, η Ελληνίδα ολυμπιονίκης θα πάρει μέρος σε πέντε διαφορετικά όπλα: αεροβόλο πιστόλι 10 μ., σπορ πιστόλι 25 μ., μεικτό αεροβόλο 10 μ., μεικτό 25 μ. (standard) και ελεύθερο 50 μ. «Στα 50 μ. δεν έχουν ξαναρίξει γυναίκες. Θα έχουν 25 σφαίρες και πρέπει να ρίξουν σε 16,5 λεπτά. Ο χρόνος είναι μικρός για το ελεύθερο και ειδικά για τις γυναίκες που δεν το έχουν δουλέψει. Κι εμείς τώρα κάναμε για πρώτη φορά προπόνηση, αλλά οι προπονήσεις είναι λίγες. Στη διοργάνωση βρίσκονται όλοι οι καλοί Ευρωπαίοι σκοπευτές, γιατί οι αγώνες δίνουν προκρίσεις για το Τόκιο», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης, προπονητής των δύο πρωταθλητών του αεροβόλου πιστολιού.

Μία άλλη αθλήτριά μας που θα προσπαθήσει να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες θα είναι η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Κελαΐδίτη. Θα αγωνιστεί σε στεφάνι, μπάλα, κορύνες και κορδέλα. Αθλητές και αθλήτριες είναι ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και τη διαμονή. «Η διοργάνωση αναμένεται να είναι καλύτερη απ’ ό,τι περίμενα. Το Χωριό των αθλητών είναι εξαιρετικό. Πρόκειται για φοιτητικές εστίες που έχουν ανακαινιστεί. Οι εθελοντές γνωρίζουν αγγλικά και βοηθούν, ενώ και το φαγητό είναι πολύ καλό», μας είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος βρίσκεται στο Μινσκ ως πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ θα πάρουν μέρος 3.667 αθλητές από 50 χώρες. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 38 αθλητές και 27 αθλήτριες. Τα αθλήματα του προγράμματος είναι 15 και τα αγωνίσματα 200. Τα αποτελέσματα σε οκτώ από αυτά μετρούν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο (στίβος, τοξοβολία, μπάντμιντον, ποδηλασία, τζούντο, καράτε, σκοποβολή και πινγκ πονγκ). Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή